ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφιακή χαρτογράφηση αγροτεμαχίων

ψηφιακή-χαρτογράφηση-αγροτεμαχίων-688579

Πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση χθες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2015 πραγματοποιήθηκε χθες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων στο ΚΕΠ Καλών Νερών, με τη συμμετοχή παραγωγών από την ευρύτερη περιοχή.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ παραγωγών και διοίκησης, ώστε να ξεκαθαριστεί πως θα γίνει φέτος η ψηφιακή χαρτογράφηση από τα αγροτεμάχια κάθε περιοχής, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες επιδοτήσεων.

Αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Πηλίου, το προσεχές διάστημα για να ενημερωθούν οι παραγωγοί.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων Γιάννης Διανελλάκης, πρέπει φέτος να ξεκαθαριστεί το θέμα της ψηφιακής χαρτογράφησης αγροτεμαχίων, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για απώλειες επιδοτήσεων μέσω του ΟΣΔΕ.

Μάλιστα επί τάπητος τέθηκε χθες το εάν οι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις ΟΣΔΕ από μόνοι τους ή μέσω των συνεργείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

Παράλληλα ο κ. Διανελλάκης προτείνει τρόπους προκειμένου η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ να γίνει πιο απλή και ακριβής, αφού όπως επισημαίνει «αρχή σημαντικών προβλημάτων στον αγροτικό τομέα είναι η απουσία χαρτογραφικών υποβάθρων».

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν αντιμετωπίζεται με την ανάλογη προσοχή με κίνδυνο να μην υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν να γίνουν νέες μετρήσεις με μηχανήματα GPS που θα επανακαθορίσουν τις συντεταγμένες και την έκταση του ελεγχόμενου κτήματος, αλλά και να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στους αγρότες σε όλη την Ελλάδα όσον αφορά την ψηφιακή χαρτογράφηση αγροτεμαχίων.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου