ΤΟΠΙΚΑ

Υπεράριθμος… σε ταξί ο Βόλος

υπεράριθμος-σε-ταξί-ο-βόλος-692385

Υποβάλλονται αιτήσεις για άδειες στην Π.Ε. Μαγνησίας

Υπεράριθμος σε… ταξί είναι σήμερα ο Βόλος και η Νέα Ιωνία, αφού υπάρχουν συνολικά 230 άδειες επαγγελματικών οχημάτων, ενώ σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια, οι άδειες θα έπρεπε να είναι 180! Αντίθετα, σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας παρατηρούνται «κενά» σε θέσεις ταξί, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχυθούν.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Τα παραπάνω τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της εταιρείας Eurotaxi Volos και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου – Ν. Ιωνίας κ. Δημήτρης Φιλίππου με αφορμή τις αιτήσεις που κατατίθενται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για απόκτηση νέων αδειών ταξί.

Οπως εξηγεί ο κ. Φιλίππου, σύμφωνα με το νόμο 4070 κάθε δύο χρόνια, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας για απόκτηση νέων αδειών ταξί και βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων αποφασίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εάν τελικά θα δοθούν νέες άδειες ταξί ή όχι.

Σε αυτό το πλαίσιο, χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάλεσε με ανακοίνωσή της τους ενδιαφερόμενους για νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή για μετατροπή της υφιστάμενης άδειας να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Π.Ε. Μαγνησίας έως τις 31 Μαρτίου 2015 στις 3 το μεσημέρι.

Οι έδρες – διοικητικές μονάδες Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων που υφίστανται σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων είναι αυτές που καθορίστηκαν πριν δύο χρόνια με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Βέβαια, παρά τις αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, το που θα κατατεθούν, το εάν θα εκδοθούν άδειες, για ποιες έδρες και τι είδους άδειες θα ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση νέας άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή για μετατροπή υφιστάμενης άδειας Ε.Δ.Χ Ταξί σε Ε.Δ.Χ. ΕΙΔΜΣΘ και αντίστροφα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνίας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στην οδό (Κορωνίου και Νέγρη) στο Πεδίο Αρεως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου