ΤΟΠΙΚΑ

Διορθώσεις στο ΟΣΔΕ ~ Άνοιξε το σύστημα

διορθώσεις-στο-οσδε-άνοιξε-το-σύστημα-694053

Ωστόσο, πάλι με καθυστέρηση θα αποκατασταθούν τα λάθη για τους 150 παραγωγούς του Ν. Πηλίου, που δεν έλαβαν επιδοτήσεις

Μετά από αιτήματα πολλών παραγωγών και συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα, άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο να διορθωθούν τα λάθη στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να πάρουν οι δικαιούχοι τα υπόλοιπα ποσά των επιδοτήσεων.

Το αίτημα των παραγωγών ήταν να διορθωθούν τα λάθη στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να εισπράξουν επιτέλους, το σύνολο των επιδοτήσεών τους. Ειδικότερα, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, όμως και πάλι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία φαίνεται να διορθώνονται.

Ωστόσο, παρότι άνοιξε το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, από τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων διευκρινίζεται ότι αντιμετωπίζονται μικροπροβλήματα και γι’ αυτό καλεί τους δικαιούχους του Πηλίου να σπεύσουν στο Συνεταιρισμό για διορθώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι διορθώσεις θα γίνουν μόνο από δικαιούχους που δεν εισέπραξαν επιδοτήσεις ή τις πήραν λειψές, λόγω εκκρεμοτήτων στα αρχεία του Οργανισμού. Λάθη στις δηλώσεις ΟΣΔΕ προσπαθούν να διορθώσουν και οι 150 παραγωγοί από το Νότιο Πήλιο πιέζοντας τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδια στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνουν ότι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για την ενεργοποίηση των νέων δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ, πράγμα όμως για το οποίο εκφράζουν επιφυλάξεις οι υπεύθυνοι των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων καλεί τους παραγωγούς του πρώην Δήμου Μηλεών (Μηλεών, Πινακάτες, Βυζίτσα, Καλών Νερών, Γατζέας και Αγίου Γεωργίου) που υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο ΚΕΠ Καλών Νερών με στόχο να ενημερωθούν για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2015.

Μάλιστα, από τη διοίκηση τονίζεται ότι η συμμετοχή όλων των παραγωγών κρίνεται απαραίτητη.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου