ΤΟΠΙΚΑ

Με γεννήτρια λειτουργεί το Παναγιώτικο λόγω κλοπής καλωδίων

με-γεννήτρια-λειτουργεί-το-παναγιώτι-694754

Διπλασιάστηκε η διαρροή στο φράγμα

Με γεννήτρια λειτουργεί από προχθές το φράγμα Παναγιώτικο, αφού άγνωστοι δράστες έκλεψαν τρία μέτρα καλώδια από τον πίνακα σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή το φράγμα λόγω της διαρροής που διπλασιάστηκε έχει σχεδόν… αδειάσει.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο η διαρροή στο φράγμα ήταν 70 κυβικά ανά ώρα, ενώ σήμερα φτάνει τα 140 κυβικά ανά ώρα, με αποτέλεσμα λόγω των μεγάλων απωλειών το νερό στο φράγμα να βρίσκεται στο κατώτερο όριο από ποτέ, παρότι φέτος στην περιοχή υπήρξαν τόσο βροχές όσο και χιόνια.

Την άσχημη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το φράγμα επιβεβαιώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κ. Κώστας Λεγαντής, τονίζοντας ότι πράγματι λόγω της κλοπής τριών μέτρων καλωδίων από πίνακα της ΔΕΗ το φράγμα λειτουργεί με γεννήτρια μέχρι να αντικατασταθούν τα καλώδια.

Οσον αφορά τη διαρροή του φράγματος, ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση είναι οριακή και δυστυχώς μη αναστρέψιμη και γι’ αυτό το λόγο από τη δημοτική αρχή αναζητούνται τρόποι εναλλακτικής υδροδότησης για τις περιοχές που υδροδοτούνταν από το Παναγιώτικο, όπως π.χ. το Τρίκερι.

Ερωτηθείς ο κ. Λεγαντής τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και πέρα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ανέφερε ότι ετοιμάζει φάκελο με όσες μελέτες έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και το πόρισμα του ΓΕΩΤΕΕ, ο οποίος θα σταλεί σε υπουργεία της νέας Κυβέρνησης.

Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι ο δήμος θα επιδιώξει συνάντηση με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, όπου έχει παραδοθεί σχετικός φάκελος με στοιχεία για το φράγμα Παναγιώτικο, με στόχο όπως τόνισε ο ίδιος να ανατεθεί η έρευνα σε επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου