ΤΟΠΙΚΑ

Λύσεις για τα βοσκοτόπια

λύσεις-για-τα-βοσκοτόπια-697991

Θα επιδιώξουν συνάντηση με τους νέους βουλευτές της Μαγνησίας

Λύσεις για τα βοσκοτόπια της Μαγνησίας ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, με στόχο όπως αναφέρουν να μην χάσουν άλλα χρήματα από τις επιδοτήσεις. Μάλιστα το Δ.Σ. του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Δ.Ε. Αισωνίας μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ζητήσει συναντήσεις με τους νέους βουλευτές της Μαγνησίας προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πρόβλημα των βοσκοτόπων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους βοσκότοπους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης.

«Η απορία μας είναι γιατί τόσοι βοσκότοποι από τη Μαγνησία είναι μη επιλέξιμοι. Αλήθεια που δόθηκαν τα βοσκοτόπια μας; Ζητάμε να μας δώσουν απαντήσεις. Από την άλλη πλευρά κόπηκαν επιδοτήσεις και είχαμε σοβαρές απώλειες λόγω του καταρροϊκού πυρετού. Για όλα αυτά τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της κτηνοτροφίας τις προσεχείς ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση με τους νέους βουλευτές της Μαγνησίας προκειμένου να τους ενημερώσουμε», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Δ.Ε. Αισωνίας κ. Χαρούλα Διβάνη, προσθέτοντας ότι από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν χάσει πολλά χρήματα από επιδοτήσεις, ενώ αντίθετα έχουν υποστεί ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο και δεν αποζημιώθηκαν.

Οσον αφορά τη νέα Κυβέρνηση οι κτηνοτρόφοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να της δώσουν καμία περίοδο χάριτος και πως αντίθετα θα βρίσκονται σε εγρήγορση για να υπερασπιστούν τα αιτήματά τους.

Σχετικά με τις μαζικές αγωγές των κτηνοτρόφων κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, κτηνοτρόφοι διευκρινίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω και ήδη ετοιμάζουν κινήσεις για την εξεύρεση δικηγόρου προκειμένου να καταθέσουν σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου.

Τέλος, φέτος σύμφωνα με κτηνοτρόφους της Μαγνησίας εξαιτίας των απωλειών που είχαν στο ζωικό κεφάλαιο λόγω καταρροϊκού πυρετού παρατηρούν ήδη μειωμένες ποσότητες γάλακτος.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου