ΤΟΠΙΚΑ

«Σκουπιδότοπος» ο Κραυσίδωνας ~ Ξεφορτώνουν… τα απομεινάρια πάγκων

σκουπιδότοπος-ο-κραυσίδωνας-ξεφορ-698002

Δεκάδες πλαστικές συσκευασίες και χαρτόκουτα καταλήγουν μέσα στο χείμαρρο

Πλαστικές συσκευασίες και χαρτόκουτα διάσπαρτα κατά μήκος του Κραυσίδωνα. Αυτήν την εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι στην περιοχή, κάθε φορά που ολοκληρώνεται η λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης, στην οδό Καραμπατζάκη από Παρασκευοπούλου έως Νικάρδου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Για την κατάσταση σίγουρα δεν ευθύνονται όλοι οι επαγγελματίες που εργάζονται στη λαϊκή αγορά αλλά μεμονωμένες περιπτώσεις ασυνείδητων πωλητών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από τις άχρηστες πλαστικές συσκευασίες βρίσκουν ως εύκολη λύση… τον Κραυσίδωνα.

Εξαιτίας της κατάστασης πολλοί περίοικοι έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά από το συγκεκριμένο σημείο, δηλαδή κατά μήκος του Κραυσίδωνα.

Μάλιστα, χείμαρρος όταν δεν έχει νερό, χρησιμοποιείται από περιπατητές, ενώ ανησυχία όλων είναι ότι σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, εάν δεν καθαριστεί ο χώρος όλες οι πλαστικές συσκευασίες θα καταλήξουν στον Παγασητικό.

«Δυστυχώς ορισμένοι μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και γι’ αυτό αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες μέσα στον Κραυσίδωνα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 65χρονος Νίκος, ο οποίος μένει δίπλα στο χείμαρρο, επισημαίνοντας ότι από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου δεν έχουν παράπονα αφού καθαρίζεται ο δρόμος κάθε φορά που γίνεται λαϊκή αγορά ωστόσο ο Κραυσίδωνας μένει ακαθάριστος.

Μάλιστα ο 65χρονος Νίκος μαζί με υπόλοιπους περίοικους ζήτησαν από υπαλλήλους του Δήμου να καθαριστεί ο Κραυσίδωνας και έλαβαν την απάντηση ότι θα γίνει εντός της εβδομάδας.

«Εχουμε γνωστοποιήσει την κατάσταση στους υπαλλήλους του Δήμου και περιμένουμε να γίνει κάτι. Σε περίπτωση βροχής όλα τα πλαστικά θα καταλήξουν στον Παγασητικό. Το να καθαριστεί ο Κραυσίδωνας σίγουρα είναι μια σωστή ενέργεια απλά φοβόμαστε ότι θα προκληθεί η ίδια κατάσταση ξανά σε λίγο καιρό. Αυτό που προτείνουμε είναι να απομακρυνθεί η λαϊκή από τον συγκεκριμένο δρόμο προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον», καταλήγει ο 65χρονος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου