ΤΟΠΙΚΑ

Αναλώσιμα υλικά… προς εξαφάνιση

αναλώσιμα-υλικά-προς-εξαφάνιση-698034

Εργαζόμενοι σε Κ.Υ. εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με την προμήθειά τους

«Μετρημένα ακόμη και στα δάχτυλα»… είναι στα περισσότερα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας τα αναλώσιμα υλικά (γάζες, γάντια κ.α.), ενώ την ίδια στιγμή προκύπτει, σύμφωνα με εργαζόμενους, πρόβλημα στις προμήθειες, αφού όπως υποστηρίζουν ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για το που πρέπει να απευθύνονται όσον αφορά τις ελλείψεις που προκύπτουν αλλά και τον εφοδιασμό, δηλαδή στο Νοσοκομείο Βόλου ή στην 5η ΥΠΕ.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας, έχει αλλάξει ο θεσμός για τα Κ.Υ. της Μαγνησίας και τυπικά από 1 Ιανουαρίου 2015 θα έπρεπε να απευθύνονται στην 5η ΥΠΕ για οικονομικά ζητήματα, προμηθειών και μισθολογικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι τελικά ενημερώθηκαν ότι στο μισθολογικό κομμάτι θα δοθεί μια 6μηνη παράταση και θα πληρώνονται, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, από το Νοσοκομείο Βόλου. Από την άλλη όμως πλευρά για θέματα προμηθειών θα πρέπει να απευθύνονται στην 5η ΥΠΕ, ωστόσο όπως αναφέρουν ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

«Αυτή την στιγμή πραγματικά δεν ξέρουμε που πρέπει να απευθυνθούμε για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τα υλικά είναι περιορισμένα οπότε στο άμεσο μέλλον σίγουρα θα παρατηρηθούν ελλείψεις. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση προκειμένου να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γραμματέας του Συλλόγου Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας κ. Νέλλη Χοντρογιάννη, προσθέτοντας ότι σε μερικές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται προβλήματα και με την προμήθεια πετρελαίου.

Ενδεικτικά προβλήματα με την θέρμανση αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, αφού σύμφωνα με εργαζόμενο παρότι υπάρχει πετρέλαιο δεν λειτουργούν σωστά όλα τα καλοριφέρ, με αποτέλεσμα κάποια εργαστήρια και εξεταστήρια να παραμένουν παγωμένα. Μάλιστα, για αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι έχουν μεταφέρει από το σπίτι τους αερόθερμα προκειμένου να ζεσταθεί ο χώρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου