ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς έδρα στη Μαγνησία ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ. και ΠΟΤΑΜΙ

χωρίς-έδρα-στη-μαγνησία-κκε-αν-ελ-και-π-700347

Η επόμενη μέρα για τα κόμματα μετά τις εκλογές

Σε θρίλερ για γερά νεύρα… εξελίχθηκε η κατανομή των εδρών κυρίως για τα μικρότερα κόμματα στη Μαγνησία. Η ενσωμάτωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες «μετακινούσε» τις έδρες προκαλώντας εναλλαγές συναισθημάτων στα στρατόπεδα των κομμάτων.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Ενδεικτική είναι η περίπτωση με το ΚΚΕ Μαγνησίας όπου μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα είχε εξασφαλίσει μια έδρα στη Μαγνησία ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. «κονταροχτυπήθηκαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να εξασφαλίσουν την έδρα που είχαν στη Μαγνησία αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Ωστόσο, από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όλα τα κόμματα, κερδισμένα ή χαμένα σίγουρα αποκόμισαν εμπειρίες και συνεχίζουν από εδώ και πέρα την πορεία τους.

ΚΚΕ

Στο Νομό Μαγνησίας την τέταρτη θέση κατέλαβε τελικά το ΚΚΕ με ποσοστό 5,63% και 6.497 ψήφους και εξαιτίας του εκλογικού νόμου δεν επιτεύχθηκε να βγει βουλευτής του κουμουνιστικού κόμματος από τη Μαγνησία.

Με αφορμή το εκλογικό αποτελέσματα ο γραμματέας της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να χαιρετίσουμε και να ευχαριστήσουμε όσους και όσες στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ιδιαίτερα όσους το έκαναν για πρώτη φορά, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πόλωσης, περνώντας από τις συμπληγάδες της τρομοκρατίας και των αριστερών αυταπατών. Από τις πρωινές ώρες δεχόμαστε τηλεφωνήματα από φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, που μας μεταφέρουν την αισιοδοξία τους για την άνοδο του ΚΚΕ, τη σιγουριά τους ότι το ΚΚΕ θα μπει με νέα μαχητικότητα μπροστά στους αγώνες απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι από χέρι αντιλαϊκή».

Οσον αφορά το θέμα της έδρας ο κ. Μεταξάς τόνισε πως «ο εκλογικός νόμος δεν επέτρεψε να βγει κομμουνιστής βουλευτής από τη Μαγνησία, ωστόσο στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν προσωπικές ή τοπικές φιλοδοξίες, όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουμε τη μάχη από κάθε πόστο. Ασφαλώς θα διευκολύνονταν οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ στην περιοχή μας έχοντας έναν βουλευτή, ιδίως στο να φτάσει η γραμμή της ρήξης και της αντεπίθεσης απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύστημά τους σε περισσότερους χώρους. Αυτή την έλλειψη μπορούμε να την καλύψουμε με τη πιο μαχητική και μαζική συστράτευση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και των οπαδών του Κόμματος μαζί με τα μέλη του ΚΚΕ στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους συλλόγους, στις λαϊκές επιτροπές, παντού στο μαζικό κίνημα».

ΑΝ.ΕΛ.

Στη Μαγνησία, τελικά ούτε οι ΑΝ.ΕΛ. κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρα. Μάλιστα η βραδιά είχε εκπλήξεις μέχρι τελικά να «κλειδώσουν» οι έδρες. Οσον αφορά τα ποσοστά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έλαβαν ποσοστό 5,25% με 6.064 ψήφους.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα η απερχόμενη βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με υπευθυνότητα και σεμνότητα αποδέχομαι το εκλογικό αποτέλεσμα στέλνοντας το μήνυμα: Με ενότητα, συνεπή και συνεχή αγώνα θα φτάσουμε τη χώρα μας εκεί που οραματιζόμαστε και της αξίζει».

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους την στήριξαν και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα της και ευχήθηκε καλή τύχη σε όλους τους εκλεγμένους Βουλευτές της Μαγνησίας και στη νέα Κυβέρνηση.

Οσον αφορά τους ΑΝ.ΕΛ. η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι δέχθηκαν ανελέητο πόλεμο αλλά άντεξαν και ατενίζουν την επόμενη μέρα ώριμοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν στο λαό.

Το Ποτάμι

Την έκτη θέση στο Νομό Μαγνησίας εξασφάλισε το Ποτάμι με ποσοστό 4,41% και 5.088 ψήφους και χωρίς καμία έδρα. Οσον αφορά την επόμενη ημέρα του κόμματος ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Ποτάμι κ. Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Το Ποτάμι στην πρώτη του εκλογική αναμέτρηση συγκέντρωσε την προτίμηση αρκετών χιλιάδων συμπολιτών. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν μας οπλίζει με δυνάμεις ώστε να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να την γκρεμίσουμε».

Η ΔΗΜ.ΑΡ.

Πολύ μικρό ποσοστό στη Μαγνησία εξασφάλισαν από τις εκλογές οι Πράσινοι – ΔΗΜ.ΑΡ. αφού έλαβαν μόλις 0,35% και 404 ψήφους. Για την επόμενη ημέρα αλλά και το πώς σχεδιάζουν από εδώ και πέρα να κινηθούν οι Πράσινοι – ΔΗΜ.ΑΡ. μίλησε το στέλεχος του κόμματος κ. Παντελής Μαστρογιάννης. Αρχικά ανέφερε πως πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την αριστερά, επισημαίνοντας βέβαια ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για τους Πράσινους – ΔΗΜ.ΑΡ. και ότι μέσα σε συνθήκες πόλωσης δεν μπόρεσε να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες. «Αυτή η συμπαράταξη θα πρέπει την επόμενη μέρα να συζητήσει τα πάντα. Από το εάν υπάρχει ανάγκη να εκφράζεται, το ρεύμα που κινείται η πολιτική γραμμή του κόμματος καθώς και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρογιάννης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου