ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον πηλιορείτικο γάμο

αφιέρωμα-στον-πηλιορείτικο-γάμο-753499

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πηλιορείτικο γάμο παρουσιάζει σε πρώτη προβολή ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιον» αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς.

Μια προσπάθεια η οποία έλαβε «σάρκα και οστά» με πολλή αγάπη και το μεράκι όλων των μελών που συμμετείχαν και κυρίως της ομάδας ΚIMILIO.GR και του Ηλία Καπετανάκη και θα προβάλει την ιστορία, τη μαγεία και την αξία της αναβίωσης του πηλιορείτικου γάμου που πραγματοποιείται στην Πορταριά από το 1965. Τα έθιμα του πηλιορείτικου γάμου προβάλλονται από τα μέλη του συλλόγου «Το Ορμίνιο» και οι αφηγήσεις τους μας μεταφέρουν το κλίμα άλλων εποχών κάνοντάς μας κοινωνούς της παράδοσης!

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο λαογράφος και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο πηλιορείτικος γάμος μέσα από το τοπικό δημοτικό τραγούδι» και ο καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φίλιππος Φιλίππου ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο γάμος ως τελετουργία από την παράσταση στην αναπαράσταση». Tην εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιον» συνεχίζει με ποιότητα και συνέπεια την προσφορά του στον πολιτισμό του τόπου μας και μετά από την προβολή του ντοκιμαντέρ συνεχίζει με την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς μεθαύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου με 2 παιδικά τμήματα και 2 ενηλίκων.

Πληροφορίες στο www.orminioportaria.gr και στο τηλέφωνο 6945997083.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου