ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά ανατολίτικου τραγουδιού στα Πλατανίδια

βραδιά-ανατολίτικου-τραγουδιού-στα-π-807280

Συνεχίζονται αισίως και φέτος για ένατη χρονιά στη σειρά οι από κάθε άποψη πετυχημένες θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κτήμα του πολυδιάστατου δημιουργού Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια του Πηλίου.

Μέχρι τώρα τα θέματα που έχουν αναδειχθεί -με την ευγενή συμμετοχή και εθελοντική προσφορά πολλών και σπουδαίων συγγραφέων, μουσικών, τραγουδιστών, ηθοποιών, σκηνοθετών, ζωγράφων, ερευνητών, επιστημόνων, κ.λ.π.- είναι: Αναλόγιο με κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη-Σμύρνη-Κ. Π. Καβάφης- Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι-Συνάντηση νέων Ελλήνων ποιητών-Ελληνική ερωτική λογοτεχνία-Διαφορετικότητα.

Φέτος αναπτύσσουμε το θέμα “Ανατολίτικο τραγούδι” ή “Η Ανατολή στο ελληνικό τραγούδι”.

Η πάμπλουτη και ανεκτίμητη κληρονομιά της ελληνικής μουσικής, μέσα από μια πολυδαίδαλη διαδρομή, από τον 19ο αι. ως σήμερα, έχει να παρουσιάσει σε κάθε μορφή έκφρασής της (δημοτικό, τραγούδι της Αμερικής, ρεμπέτικο, λαϊκό, ελαφρό, έντεχνο κ.λ.π.), πολλά και σπουδαία παραδείγματα τραγουδιού με θέματα αλλά και μουσικούς “τρόπους” που σχετίζονται με την καθ’ ημάς Ανατολή.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, στις 9 μ. μ., θα τιμηθεί αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα διάσταση του τραγουδιού μας. Εισηγητές στο θέμα θα είναι οι: ΝΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ερευνητής της ελληνικής μουσικής, ο ΖΑΧΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ, ερευνητής του λαϊκού πολιτισμού-συγγραφέας, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ, κριτικός λογοτεχνίας, κοινωνιολόγος, ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ, συγγραφέας, ερευνητής, τραγουδοποιός, ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, εθνομουσικολόγος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που θα έχει συναυλιακό χαρακτήρα θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΤΣΟΣ, ΖΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΓΙΟΥΛΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΙΓΓΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΑΓΑΝΗΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ, κ. α.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου