ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών

νύχτες-κωμωδίας-κάτω-από-το-φως-των-αστ-808432

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα συνδιοργανώνουν κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών», με υπαίθριες προβολές στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας και συγκεκριμένα στο πάρκο Ζάχου κάθε Τετάρτη του Ιουλίου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις κλασικές κωμωδίες της δεκαετίας του 60’ και του 70’ που χάρισαν άφθονο κινηματογραφικό γέλιο και έχουν μείνει χαραγμένες στην ιστορία της 7ης τέχνης για τις ατάκες, τα ανατρεπτικά αστεία και το ευρηματικό χιούμορ τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής: Τετάρτη 4 Ιουλίου, 21.30 θα προβληθεί «Ο ροζ πάνθηρας» του Μπλέικ Έντουαρντς με τους Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Ρόμπερτ Βάγκνερ, Κλαούντια Καρντινάλε.

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 21.30, θα προβληθούν οι «Μπανάνες» σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν, με τους: Γούντι Αλεν, Λουίζ Λάσερ, Κάρλος Μονταλμπάν.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, 21.30 σειρά έχει η κωμωδία «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ, με τους: Πίτερ Φολκ, Άλεκ Γκίνες, Τρούμαν Καπότε, Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, 21.30, θα προβληθεί η κωμωδία «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρουκς, με τους: Τζιν Γουάιλντερ, Μάρτι Φέλντμαν, Πίτερ Μπόιλ.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 29844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου