ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Ευθαλία του Γαλατά»

η-ευθαλία-του-γαλατά-29120

Το θεατρικό έργο «Η Ευθαλία του Γαλατά» έρχεται στον Βόλο κατόπιν συνεννόησης των συντελεστών με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες», και θα ανεβεί στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» για μία και μοναδική παράσταση την Κυριακή 13 Μαΐου στις 8.30μμ.

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα» του βραβευμένου συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, το οποίο πρόκειται για καταγραφή γεγονότων και αποτελεί ένα θαυμάσιο δείγμα μυθιστορηματικής βιογραφίας.

Η Ευθαλία ήταν ένα το κορίτσι από την Κερασούντα, ένα ορφανό του πολέμου, που κατάφερε να επιβιώσει, που έζησε τη γενοκτονία και την προσφυγιά και ένιωσε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Η Ευθαλία ήταν παράλληλα και η γυναίκα που υπηρέτησε τον έρωτα αλλά και συγκλονίστηκε από αυτόν.

Η θεατρική διασκευή που επιμελήθηκε η Νικολέττα Βλαβιανού και η ευφυής σκηνοθεσία της έμπειρης Ρέινας Εσκενάζυ λειτούργησαν ώστε οι εικόνες που εμπεριέχονται στην αφήγηση της Ευθαλίας να μεταφερθούν σαν εμβόλιμα στοιχεία (ήχου και κίνησης), που όχι μόνο δεν διακόπτουν τη ροή ενός χειμαρρώδους λόγου αλλά τον χρωματίζουν με τρόπο ώστε να αποκτά ο θεατρικός μονόλογος μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωντάνια. Ο ρόλος της Ευθαλίας, ερμηνευμένος από τη Βλαβιανού, προσφέρει ευχάριστη έκπληξη στον θεατή. Πληθωρική σκηνική παρουσία, λόγος χρωματισμένος κατάλληλα σε κάθε γύρισμα της αφήγησης, να μεταπηδά από το υπόκωφο χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό σε μια γνήσια τραγικότητα, που μόνον η καλή υποκριτική μπορεί να δώσει, μεταφέροντας ταυτόχρονα τον θεατή στους χώρους της πολυτάραχης ζωής της – τους εξωτερικούς της δράσης αλλά και τους εσωτερικούς της ψυχής της.

Η Ευθαλία της Πόλης ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χθες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της.

Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή, μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα κράμα από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Εισιτήρια διατίθενται από τα γραφεία της Εστίας «Ιωνες», Γ. Σίνα 16, Ν. Ιωνία, τηλέφωνο 2421060900 Δευτέρα έως Πέμπτη 6 – 8μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου