ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πρώτος το χορό να σέρνω…»

πρώτος-το-χορό-να-σέρνω-77427

Επετειακή εκδήλωση λόγου, μουσικής και χορού διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού αύριο Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή, στον Βόλο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς: «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί με την ευθύνη του Χορευτικού Συνόλου Γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας Αικατερίνης Γκανέτσα-Ντόντη, η οποία θα κάνει και την εναρκτήρια παρέμβαση. Τον συντονισμό έχει η Ελένη Παπαργύρη – Κωνσταντά.

Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τη Ρούμελη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, συνοδευόμενοι με τραγούδια που αναφέρονται στον αγώνα του 1821. Επίσης θα απαγγελθούν ποιήματα σχετικά με την εορτή της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί με τραγούδια του Αγώνα από τα χορευτικά: Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Μητροπόλεως «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», Εφηβικό Χορευτικό Σύνολο Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», Παιδικό Χορευτικό Σύνολο Ενορίας Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου, Χορευτικό Σύνολο Ρομά «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», Παιδικό Χορευτικό Σύνολο Ενορίας Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, Χορευτική Ομάδα «ΒΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βόλου «ΔΙΑΔΡΟΜΗ».

Το κλείσιμο της εκδήλωσης, θα κάνει με αναλυτική τοποθέτηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου