ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή

τον-αρχοντοχωριάτη-του-μολιέρου-πα-113993

Η Πειραματική Σκηνή, συνεχίζοντας το ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζει και αυτή την Κυριακή την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης», που καυτηριάζει τη μεγαλομανία του ανθρώπου να αναρριχηθεί κοινωνικά χωρίς κόπο.

Το έργο παίζεται στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 11.30 π.μ., έως αύριο Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελευθερία Νικολίδου, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς,Δημήτρης Πανταζής.

Ο «Αρχοντοχωριάτης» γράφτηκε το 1670 κατόπιν παραγγελίας του Λουδοβίκου ΙΔ, και χαρακτηρίζεται από τον ίδιο το συγγραφέα ως κωμωδία-μπαλέτο. Πρόκειται για ένα είδος ψυχαγωγίας που ανθούσε ιδιαίτερα στην αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ, ένα κράμα λόγου, μουσικής, τραγουδιών και χορού, στο οποίο συνήθως συμμετείχαν ο βασιλιάς και οι αυλικοί του. Σε αυτό το μιούζικαλ της εποχής του, ο Μολιέρος προχωρεί σε μία καυστική σάτιρα του νεοπλουτισμού και της αστικής τάξης, που προσπαθεί να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία μαϊμουδίζοντας τρόπους, συνήθειες, συμπεριφορές που φτάνουνστα όρια του γελοίου. Στον Αρχοντοχωριάτη, ο σημερινός θεατής, μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει πολλά ομοιότυπα της σύγχρονης κοινωνίας αλλά και να βρει αναλογίες με την εποχή μας, μέσα από τη σάτιρα που παραμένει αναλλοίωτη. Στον «Αρχοντοχωριάτη», έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή τον Οκτώβριο του 1670, ο Μολιέρος παρουσιάζει ένα θέμα διαχρονικ:, την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Στο τέλος των κυριακάτικων παραστάσεων γίνεται κλήρωση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού, προσφορά του καταστήματος Game Ville.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου