ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο Εβρος απέναντι» στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

ο-εβρος-απέναντι-στο-δημοτικό-θέατρ-309695

Η θεατρική ομάδα Βόλου παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου «Ο Εβρος Απέναντι», την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ.

Τέσσερις άνεργοι Έλληνες, δύο άντρες και δύο γυναίκες. Τέσσερις Έλληνες στα όρια του «νεόπτωχου». Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλει ένας ξένος. Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά κι αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς και δικούς του λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν μ’ ένα υπόγειο ρεύμα που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας. Το ρεύμα αυτό λέγεται ρατσισμός.

Στην παράσταση, η οποία πριν λίγες ημέρες απέσπασε 3 βραβεία (Β’ Αντρικού Ρόλου, Μουσικής Επιμέλειας, 3ης Καλύτερης Παράστασης) και έναν έπαινο ερμηνείας στο 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, παίζουν τα μέλη της Θρυαλλίδας: Στέφανος Λάππας, Ηρακλής Παπαγιάννης, Ελευθερία Σαββάκη, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας.

Σκηνοθετική Επιμέλεια : Σπύρος Μαβίδης , Μουσική Επιμέλεια: Φάνης Αλεξανδρής , Φωτισμοί: Εμμανουέλα Μανούσου , Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Κάρλου – Έλλη Σκοπελίτη

INFO: Το έργο είναι κατάλληλο για θεατές άνω των 15 Ετών και θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο τόσο τα μέλη του σωματείου και οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ όσο και όλοι οι θεατρόφιλοι της πόλης.

Η «Θρυαλλίδα» είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα γεννήθηκε από την αγάπη των μελών για το θέατρο και την ανάγκη τους για έκφραση με τον θεατρικό λόγο. Δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει παρουσιάσει στο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας τις θεατρικές παραστάσεις : “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” , “Ράφτης κυριών” , “Μπαμπάδες με ρούμι” , “Υπάρχει και Φιλότιμο” ,”Το παιχνίδι της Μοναξιάς”, ” Ευτυχώς Τρελάθηκα” ,”ΡΑΟΥΣ”, “Σάρα η σαρανταποδαρούσα με τα 39 πόδια” , “Με δύναμη απο την Κηφισιά”, “20 αστικά μονόπρακτα” , “Ο κύριος Αλφάλφα” ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η Θρυαλλίδα έχει προσφέρει απλόχερα στιγμές γέλιου αποδεχόμενη προτάσεις πολιτιστικών συλλόγων αλλά και συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Πληροφορίες : 694 704 5057 www.thriallida.gr & thriallida@gmail.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου