ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κλείνει η αυλαία για το Σινέ Ιωλκός

κλείνει-η-αυλαία-για-το-σινέ-ιωλκός-331182

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ολοκληρώνουν τον κύκλο των κινηματογραφικών προβολών, με την παιδική ταινία «Ο πόλεμος των κουμπιών», μεθαύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ. στην όμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου.

«Ο πόλεμος των κουμπιών» είναι ταινία γαλλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Γιαν Σαμιουέλ και πρωταγωνιστούν οι Ερίκ Ελμοσνίνο, Ματίλντ Σινιέ, Αλέν Σαμπά, Βενσάν Μπρε.

Ενώ ο πλανήτης ταρακουνιέται από τα τρομερά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ένας άλλος πόλεμος μαίνεται σε μια απομακρυσμένη γωνιά της γαλλικής επαρχίας. Τα παιδιά των γειτονικών χωριών Λονζβέρν και Βελράν μισιούνται από πάντα. Τώρα όμως, η μάχη τους θα πάρει μια νέα τροπή: οι δυο πλευρές αποφασίζουν να αφαιρέσουν από τους αιχμαλώτους τους τα κουμπιά από τα ρούχα τους, και να τους επιστρέψουν στα σπίτια τους σχεδόν γυμνούς, νικημένους και ταπεινωμένους. Όποιο χωριό μαζέψει τα περισσότερα κουμπιά, θα είναι και ο νικητής. Το βιβλίο του Περγκό έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη άλλες δυο φορές, το 1962, από τον Ιβ Ρομπέρ και το 1994, από τον Τζον Ρόμπερτς, με την ιστορία να μεταφέρεται στην Ιρλανδία. Είσοδος ελεύθερη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου