ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η περιπέτεια μιας νότας»

η-περιπέτεια-μιας-νότας-460219

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7:30μ.μ. στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας θα παρουσιαστεί μουσικό – θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η περιπέτεια μιας νότας», μια αυτοσχέδια μουσική ιστορία. Η παράσταση πραγματοποιείται από τα εργαστήρια Μουσικού Συνόλου του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ–ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της γιορτής λήξης του ετήσιου προγράμματος.

Η παρουσίαση είναι αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα εργαστήρια Μουσικού Συνόλου και δημιουργήθηκε από τους αυτοσχεδιασμούς των παιδιών. Βασίζεται στα δομικά στοιχεία της μουσικής, όπως ο ήχος και η σιωπή, ο ρυθμός, το τονικό ύψος, η ένταση, η διάρκεια, το ηχόχρωμα κι άλλες πηγές ήχων. Με μουσική και φαντασία ξετυλίγεται μια μικρή περιπέτεια θέτοντας συγκεκριμένους μουσικούς στόχους, όπως αυτοσχεδιασμοί με παντομιμική κίνηση, διασκευές μελωδιών και χαρακτηριστικά της μουσικής έκφρασης, ήχο-εικόνες, απόδοση τεχνικών του ήχου και ολοκληρωμένες ενορχηστρώσεις. Η περιπέτεια εξελίσσεται μέσα από σκηνές ορατές ή ηχητικές, που περιγράφουν, περικλείουν, αναπαριστούν και ζωντανεύουν χαρακτήρες, σχέσεις και καταστάσεις. Στην αφήγηση αναδεικνύονται έννοιες της θεωρίας της μουσικής με τρόπο βιωματικό.

Στην παράσταση συμμετέχουν 30 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Υπεύθυνη του Μουσικού Συνόλου, επιμέλεια και συντονισμός παρουσίασης, η μουσικός Θεοδώρα Μαγαλιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου