ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Λαϊκά Παραμύθια της Σμύρνης»

λαϊκά-παραμύθια-της-σμύρνης-462673

Τη θεατρική παράσταση «Λαϊκά Παραμύθια της Σμύρνης» παρουσιάζει σε σχολικές ομάδες Δημοτικού το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται στις 18 Μαΐου, και έχει ως θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Τρία παραμύθια της Μικράς Ασίας, η Χηναρού, το Φιδόδεντρο και ο Ψαράς, γραμμένα με ζωντάνια και γλώσσα που διατηρεί τους ιδιωματισμούς της μικρασιατικής διαλέκτου, ζωντανεύουν σε μια πρωτότυπη παράσταση, προβάλλοντας στοιχεία της ζωής των κατοίκων της Μικράς Ασίας και του πολιτισμού τους.

Συγκεκριμένα θα δοθούν πέντε παραστάσεις, αύριο Τετάρτη 17, στις 19, 24, 25 Μαΐου και 1 Ιουνίου, 10:30 – 12:00 το πρωί, για μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, στο Μουσείο Τσαλαπάτα. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», το ΔΕΟΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας-Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δακτυλάς, την επιμέλεια κειμένων ο Αντώνης Αντωνίου, τη μουσική – μουσική εκτέλεση ο Οδυσσέας Δακτυλάς, τις κατασκευές ο Κωνσταντίνος Κομνηνός. Ερμηνεύουν οι: Άλκηστις-Ελένη Κοσμά, Μαρία Πράντζου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρθα Παπαθανασίου, Βάσια Στάμου.

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η συνεννόηση με το Μουσείο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου