ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική βραδιά απόψε στην «Περισπωμένη»

μουσική-βραδιά-απόψε-στην-περισπωμέ-527932

Ο Νίκος Χαλβατζής έρχεται στο Βόλο για μια εμφάνιση στο καφέ-χώρο εικαστικής έκφρασης «Περισπωμένη», σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου στις 10.00μ.μ.

Ο Νίκος Χαλβατζής ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Πλάνο Εξόδου» (Λύρα) σε παραγωγή Σωκράτη Μάλαμα το 2006. Εκτός από τον ίδιο, ερμήνευσαν τραγούδια του οι Σωκράτης Μάλαμας, Τάνια Τσανακλίδου, Θεοδοσία Τσάτσου, Γιώργος Μιχαήλ και Μάρθα Ηλιάδου. Το 2010 κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του με τίτλο «Γκόλεμ» (Λύρα) με τη συμμετοχή της Μαρίας Παπαγεωργίου στο τραγούδι «Τέλος». Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το «Άλφα Ζεύγος» (Yafka Records), το τέλος της τριλογίας, με τη συμμετοχή της Δανάης Παναγιωτοπούλου και της Λίνας Σωπιάδου.

Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο και ντοκιμαντέρ, ενώ τo 2011 συμμετείχε στην tribute συλλογή της Λένας Πλάτωνος: «Όποιος τη δει φωνάζει το όνομά της» με τη διασκευή του τραγουδιού «Μόνο», σε ποίηση Κ. Καρυωτάκη.

Ο Νίκος Χαλβατζής δημιουργεί και καταγράφει σε αποθήκες και σοφίτες, με ό,τι προκύψει ή και δανειστεί, concept δίσκους με πλοκή και ρόλους, χειριζόμενος τα τραγούδια ως επεισόδια. Δανείζεται ηχοχρώματα και ύφος κατά το δοκούν αποφεύγοντας, όσο του επιτρέπεται, τα στερεότυπα. Μετά από μια σύντομη περιπλάνηση στα πεδία της ελληνικής επαρχίας και της πρωτεύουσας, εγκατέλειψε τον δημόσιο βίο για περαιτέρω σπουδές ενώ, σε συνεργασία με μέλη του συγκροτήματος «Τεφλόν», παρουσιάζει περιστασιακά τα θραύσματα της μουσικής και του λόγου του σε διάφορες σκηνές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου