ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-553229

Με την ταινία «Το Αρνάκι», σε σκηνοθεσία Κουτλούγ Αταμάν, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στην Ν. Ιωνία (έναρξη 21.30) και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21.15 (έναρξη 21.30).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Μερτ Ταστάν, Νεσρίν Καβαντζάντε, Καχίτ Γκόκ, Σίλα Λάρα Καντούρκ, Νουρσέλ Κόζε.

Στα βάθη της Ανατολίας, μια οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει την τελετή περιτομής του πεντάχρονου γιου της. Η παράδοση απαιτεί να σερβιριστεί αρνί για όλους τους καλεσμένους, το κόστος όμως είναι δυσβάσταχτο. Σαρκαστικό, αιχμηρό και ανάλαφρο κοινωνικό δράμα με διεθνή φεστιβαλική καριέρα, το οποίο συνδυάζει εύστοχα ηθογραφικά στοιχεία, διακριτικό χιούμορ, ακόμη και… σασπένς

Ο Κουτλούγ Αταμάν καταφέρνει με το «Kuzu», που έκανε πρεμιέρα στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, βραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία στο Φεστιβάλ της Αντάλια και παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη στις «Ματιές στα Βαλκάνια», ένα σπάνιο επίτευγμα: στήνει μια γεμάτη χιούμορ, ανοιχτόκαρδη και τρυφερή, ανθρώπινη ταινία, μέσα σ’ ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον από το οποίο δεν τραβά τα μάτια, αναδεικνύοντας τόσο τη μεγαλειώδη τουρκική φύση, όσο και την κατάφορη κοινωνική αδικία, τη γυναικεία ανισότητα και την παρωχημένη κοσμοθεωρία της σύγχρονης Τουρκίας. Με τη βοήθεια του διευθυντή φωτογραφίας Φεζά Καλντιράν, αποτυπώνει στην ταινία του εικόνες ανοιχτών πεδιάδων μαγικές, σαν ο Τζον Φορντ να πήγε από τη Δύση στην Ανατολία.

Χωρίς να χάνει τη σοβαρότητα του θέματός του, μεταχειριζόμενος τις πολιτικές προθέσεις του με έξυπνη ειρωνεία, γεμάτη αυτοπεποίθηση σκηνοθεσία και πετυχημένα κωμικά στοιχεία, ο Αταμάν κάνει μια απρόσμενα feelgood ταινία που επιβεβαιώνει το εύρος του τουρκικού σινεμά και που μπορεί να μην έχει την επιθετική δύναμη και την καλλιτεχνική έμπνευση του «Σίβας» του Καάν Μουτζετζί, κερδίζει όμως πολύ ευκολότερα την αγάπη του κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου