ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Νυφικά και φονικά»

νυφικά-και-φονικά-556854

Τη θεατρική παράσταση «Νυφικά και φονικά» παρουσιάζει η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων – «ΑΘΕΜΙΤΟΣ» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Βόλου και τον Τομέα «Ισότητας των Φύλων», από αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 9.15μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αφού η θεματική της παραγωγής είναι γυναικεία.

Το πρώτο μέρος αποτελείται από τις ιστορίες γυναικών της μεταπολεμικής (και μεταπολιτευτικής) Ελλάδας, με αποτυχημένους γάμους, ρημαγμένα όνειρα ή μίζερες ζωές.

Στο δεύτερο μέρος γυναίκες-φονιάδες μας διηγούνται, χωρίς περιστροφές και εν συντομία, τα αίτια και τον τρόπο του φόνου που διέπραξαν.

«Και ποιος δηλαδή δεν σκέφτηκε ποτέ ότι χαραμίστηκε η ζωή του; Ποιανού δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό να κάνει φόνο; Γυναίκες τρελές-φόνισσες: η μια δηλητηριάζει τις φίλες της επειδή αργούσαν να αποχωρήσουν απ’ τη βεγγέρα, η άλλη σφάζει τον ταχυδρόμο επειδή δεν της έφερνε γράμματα που περίμενε, σκοτώνει στο ξύλο το παιδί της επειδή δεν έτρωγε γλυκάδια, επειδή το αφεντικό της ζήτησε επτά φορές να δακτυλογραφήσει μια επιστολή, ‘πατάει’ τον τροχονόμο επειδή δε συμφωνούσε με την κλήση, πνίγει την υπηρέτρια επειδή μιλούσε διαρκώς, μαχαιρώνει το «κολλητήρι» στο συνωστισμό του λεωφορείου… «Δικαιολογημένη αγανάκτηση» πάντως… Ήταν τόσο αναίτιοι και παρανοϊκοί οι φόνοι που μας ανακοινώνουν θεατρικά; ή το πρώτο μέρος με τη ζωή των γυναικών, τη γεμάτη ψυχαναγκασμούς (καλή θυγατέρα, καλή σύζυγος, δούλα και κυρά) οδηγεί κάποιες σε “επόμενες λογικά” παράφορες πράξεις;» αναφέρουν οι εμπνευστές της παράστασης.

Η παράσταση ακροβατεί μεταξύ και μελοδραματισμού και υπερτονισμένου μαύρου χιούμορ, με τις εννέα μούσες, νύμφες και Ιουδήθ, σε έντονες εναλλαγές και γρήγορο ρυθμό, που λειτουργεί ως βιντεοκλίπ, προσπαθώντας είτε να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή, είτε να δημιουργήσει ένα καμβά εξπρεσιονιστικού πίνακα –σαν τη σύγχρονη ζωή- που να μείνει στο υποσυνείδητό του.

Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν στο πρώτο μέρος οι: Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Μαρία Καρατζά, Αγγελικούλα (Αναστασία) Σταμοπούλου. Στο δεύτερο μέρος οι: Όλγα Γεωργοπούλου, Ξενία Κουτσιμάνη, Μαρίε Μάρκου, Χριστίνα Κατσαρού, Χαρά Γαλλέα, Μαρία Κοκκαλάρα. Το δίπτυχο σκηνοθεσία–μουσική υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοσμάς και χορογραφίες–κίνηση η Ζάννα Γαλλιού. Η συνδρομή εισόδου είναι 3 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου