ΕΞΟΔΟΣ

Ο Βόλος τιμά τον Γιάννη Σπανό με μια μεγάλη συναυλία

ο-βόλος-τιμά-τον-γιάννη-σπανό-με-μια-μεγ-571058

Μια μαγική βραδιά θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου , σε μια ονειρική συναυλία στην οποία θα τιμηθεί για το έργο του ο σπουδαίος Έλληνας δημιουργός , ο εμβληματικός εκπρόσωπος του Νέου Κύματος και ένας από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές του νεοελληνικού μας μουσικού πολιτισμού , ο Γιάννης Σπανός.

Εισιτήρια προπωλούνται στην συμβολική τιμή των 8 ευρώ από τα εξής σημεία :

Δισκοπωλείο CLASSIC-Ερμού 187 -Βόλος -τηλεφ. 24210-20059,

Χορωδία “ΙΩΝΙΑ” στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας Βόλου Τηλέφ. 6940-997748 και στον

Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας Τηλέφ. 6974-881944.

Την εκδήλωση , συνδιοργανώνουν το παγκόσμιο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού NECTAR, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου, με τη στήριξη της Διευρωπαϊκής Συμβουλευτικής ΕΠΕ, για να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όπως του αξίζει, ένας μεγάλος δημιουργός ,που δικαιούται από όλους μας και της αναγνώρισης και του σεβασμού .

Για τον λόγο αυτό έρχονται στο Βόλο , οι αγαπημένοι συνεργάτες του Γ. Σπανού , η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιαγκούλας (κιθάρα -τραγούδι), ο Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι- τραγούδι) και ο Θοδωρής Χριστόπουλος στο πιάνο , με τους οποίους συμπράττει η μοναδική Έρρικα Πατρικίου , για να παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη.

Για το έργο του σπουδαίου συνθέτη θα μιλήσει ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, ενώ οι χορογραφίες είναι της Βάσως Τηλιοπούλου (Σχολή Χορού Chorus Line Βόλου) .

Με την υψηλής ποιότητας και αισθητικής αυτή εκδήλωση ,που έχει σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό σε συνεννόηση με τον ίδιο τον συνθέτη , που έχει τίτλο “Επειδή σ’ αγαπώ..!” ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Γιάννη Σπανό , μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα ομορφότερα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε ,όπως: “Σαν με κοιτάς”, “Οδός Αριστοτέλους”, “Σπασμένο καράβι”, “Μια φορά θυμάμαι”, “Μαρκίζα”, “Είπα να φύγω”, “Βροχή και σήμερα”, “Θα με θυμηθείς”, “Στην αλάνα”, “Μια Κυριακή” “Επειδή σ’ αγαπώ”, “Μια φορά θυμάμαι”, “Αν μ’ αγαπάς”,”Οδός Αριστοτέλους”,”Άσπρα καράβια τα όνειρα μας”,”Μια αγάπη για το καλοκαίρι” και δεκάδες άλλα ,που θα ερμηνευτούν από τις απίστευτες φωνές των στενότερων συνεργατών του Γ. Σπανού, της Πένυ Ξενάκη, της Έρρικας Πατρικίου , του Κώστα Τζιαγκούλα και του Κοσμά Κοκόλη.

Γιάννης Σπανός, ένας σπουδαίος διαμορφωτής του Νέου Κύματος

Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Εγκαταλείπει τη Νομική και εγκαθίσταται στο Παρίσι όπου παίζει πιάνο σε μπουάτ, γνωρίζεται και συνεργάζεται με αστέρια της γαλλικής μουσικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά.
Ασχολείται με τη σύνθεση, μελοποιώντας Γάλλους ποιητές.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές.
Πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε Νέο Κύμα και το πρώτο του ελληνικό τραγούδι ήταν η σύνθεση “Μια αγάπη για το καλοκαίρι” που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά.
Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους έλληνες στιχουργούς (Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ. ά. ) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ. ά.) τον αναδεικνύουν ως έναν από τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες.
Κλείνοντας την 6η δεκαετία της παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να παρουσιάζει με φρεσκάδα και ευαισθησία το τεράστιο μουσικό του έργο , σε συνεργασία με νεότερους έλληνες καλλιτέχνες.

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κων. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944, -Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

Ο Αντιπρόεδρος Α΄

Σκριάπας Κων/νος

Θωμάς Αστερίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου