ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανδαισία κλασικού τραγουδιού

πανδαισία-κλασικού-τραγουδιού-573702

Η μεσόφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου και η πιανίστα Νεκταρία Παπαδημητρίου παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού στα πλαίσια του μουσικού φεστιβάλ «Χειμωνανθός» ΙΙΙ, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Η συναυλία έχει τίτλο «Il Segreto per esser felici» και περιλαμβάνει γνωστές άριες από όπερες των Mozart, Donizzetti, Rossini, Dvořák κ.ά., καθώς και όμορφα τραγούδια σε διάφορες γλώσσες από συνθέτες όπως οι Bellini, Weill, Poulenc, Satie κ.α. Στο πρόγραμμα, κεντρικό, αλλά όχι μοναδικό ρόλο έχει το διαχρονικό θέμα του έρωτα, σε ένα ταξίδι από την Σλαβική μυθολογία στην Ιταλία της πρώιμης Αναγέννησης, και από την Ισπανία της Carmen στην Νέα Υόρκη του Cole Porter.
Φιλική συμμετοχή από τον Μάριο Νιζάμη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Μαριάντζελα Χατζησταματίου είναι μια πολύπλευρη ερμηνεύτρια, με ειδίκευση στην μπαρόκ φωνητική μουσική του 17ου και των αρχών του 18ου αιώνα καθώς επίσης και στο γαλλικό μετά-ρομαντικό ρεπερτόριο. Από το 2010 και μετά ασχολείται ενεργά και με την διδασκαλία και ειδικεύεται σε θέματα φωνητικής τεχνικής και εκφοράς του λόγου. Κατέχει μεταπτυχιακό και βασικό τίτλο σπουδών στη φωνητική κλασική ερμηνεία από το College of Musical Arts του Bowling Green State University (Οχάιο, Η.Π.Α.) όπου σπούδασε με τον Αμερικάνο τενόρο Christopher Scholl και την σοπράνο Myra Merritt της Metropolitan Opera. Το 2012 μετακομίζει στην Ταϊλάνδη όπου δραστηριοποιείται στο τομέα της εκπαίδευσης ως καθηγήτρια φωνητικής στο βασιλικό πανεπιστήμιο Mahidol University στην Μπανγκόκ. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ασία συνεργάζεται τακτικά ως τραγουδίστρια με φορείς όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ταϊλάνδης, το Rotary Club of Bangkok, Goethe-Institut, τη γερμανική και γαλλική πρεσβεία, την Southest Asian Youth Chamber Orchestra καθώς και με διάφορα σύνολα μουσικής.

Η Νεκταρία Παπαδημητρίου υπήρξε συνοδός επί 7 συνεχή έτη στη δημοτική χορωδία Βόλου με μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα, συνεργάστηκε με τη χορωδία του μουσικού συλλόγου Λάρισας με μαέστρο τον Δημήτρη Καρβούνη και με τη συμφωνική ορχήστρα Βόλου με μαέστρο στον Συμεών Κόγκαν. Το 1992 συμμετείχε στις υποτροφίες ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ως συνοδός υποψηφίας υποτρόφου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2010 και στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων γαλλοφωνίας, ερμήνευσε έργα του Χατζιδάκι, τα οποία μαγνητοσκόπησε η γαλλική τηλεόραση. Εργάστηκε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και από το 1991 εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου ως καθηγήτρια πιάνου και συνοδός εγχόρδων και πνευστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου