ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-601679

Με την ταινία «Μεγαλώνοντας», σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στην Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Έλαρ Κολτρέιν, Πατρίτσια Αρκέτ, Ίθαν Χοκ, Λόρελεϊ Λινκλέιτερ.

Με έναν σκηνοθετικό άθλο και ένα σενάριο που αγγίζει με φυσικότητα τα μικρά και μεγάλα τίποτα της ζωής μας, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ενηλικιώνεται και κερδίζει την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Βερολίνο. Και τις καρδιές των θεατών, παγκοσμίως.

Από την αρχή του σχολείου ως αυτή του κολεγίου, δώδεκα χρόνια από τη ζωή του Μέισον, ενός αγοριού που μεγαλώνει στο Τέξας με τη χωρισμένη μητέρα του και τη μικρότερη αδελφή του.

Ο 7χρονος Μέισον μεγαλώνει με τη χωρισμένη μητέρα του Ολίβια και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή του Σαμάνθα στο σπίτι τους στο Τέξας. Ο τυχοδιώκτης, μουσικός πατέρας τους, ζει τα τελευταία χρόνια στην Αλάσκα και τα παιδιά δεν τον έχουν δει εδώ και καιρό. Η Ολίβια αποφασίζει να μετακομίσουν στο Χιούστον και να τελειώσει τις σπουδές της. Ο πατέρας επιστρέφει κι εκείνος στην πόλη, αρχίζει να βλέπει τα παιδιά σαββατοκύριακα, η Ολίβια ερωτεύεται και παντρεύεται τον πολύ μεγαλύτερο καθηγητή της, τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν με τα νέα ετεροθαλή τους αδέλφια, η ζωή αλλάζει μορφή, σχήμα, ρυθμό, εικόνες. Ακολουθεί διαζύγιο, ξανά μετακόμιση, ο πατέρας παντρεύεται μία άλλη γυναίκα, αποκτούν μικρό αδελφάκι, η μητέρα γνωρίζει κάποιον άλλον, μετακομίζουν. Ο μικρός Μέισον μπαίνει στην εφηβεία, πρώτες τάξεις στο γυμνάσιο, πρώτες παρέες, πρώτο κορίτσι, πρώτο φιλί, πρώτος χωρισμός, πρώτη πίκρα. Η φωτογραφική του μηχανή γίνεται η προέκταση του εαυτού του, βρίσκει το κάλεσμά του, τη φωνή του, πειραματίζεται και αλλάζει. Μεγαλώνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου