ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο δυσδιάκριτος εξωτισμός του προορισμού»

ο-δυσδιάκριτος-εξωτισμός-του-προορι-604308

Η έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο «Ο δυσδιάκριτος εξωτισμός του προορισμού» θα παραμείνει στο Χώρο Τέχνης «δ.» Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος Βόλος μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου λόγω του εκπαιδευτικού προγράμματος μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και της απαίτησης του φιλότεχνου κοινού.

Την έκθεση έχουν επισκεφθεί δεκάδες φιλότεχνοι, συλλέκτες, κριτικοί τέχνης και επιμελητές και έχουν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την έμπνευση και τα θέματα των έργων που επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Βόλο.

Ο καλλιτέχνης επηρεασμένος από το μύθο (Ταξίδι στα Κύθηρα) δημιουργεί τοπία που θέλουν να μεταφέρουν την πρόσκληση του ταξιδιού. Ο εξωτισμός βρίσκεται στην προσδοκία. Ετσι τα έργα της έκθεσης με την τοπιογραφία τους, περιγράφουν την αναχώρηση, την διάθεση ταξιδιού ή την θέαση από μακριά ως προς τον προσδοκώμενο τόπο. Ο ορίζοντας, οι αναφορές στο κοντινό και το απομακρυσμένο, ο υπαινιγμός και η περιγραφή, υπηρετούν τον στόχο του καλλιτέχνη να δημιουργήσει μία διάθεση απόδρασης, μία φυγή, αυτό που περιγράφουν πολλοί λογοτέχνες και ποιητές, μεταξύ αυτών και ο TS Eliot όταν έλεγε πως «…τα καλοκαίρια ταξίδευε στις θάλασσες του νότου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου