ΕΞΟΔΟΣ

Πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

πρεμιέρα-της-νέας-παραγωγής-του-δηπεθ-645363

Η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, θα παρουσιαστεί στο «Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας» στις 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:15.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του, που σηματοδότησε την καριέρα του. Η εξαιρετική κωμωδία χαρακτηρίζεται ως ανατρεπτική σάτιρα. Η επιτυχία της έγκειται στο γεγονός πως προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα θέτει ορισμένα σημαντικά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου στα οποία οι θεατές καλούνται να απαντήσουν.

Το διαχρονικό αυτό έργο μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν απολύσεις, μειώσεις ωραρίου, αμοιβών και αυξήσεις φόρων έχουν γίνει καθημερινές καθιστώντας τη ζωή δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους.

Η νέα παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2016, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις προγραμματίζεται να δοθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 26 και 30/11, 1,2,3,5,7 και 8/12 στις 21:15. Επίσης στις 27/11 και 4/12 στις 20:00.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη Νάπα. Σκηνικά – Κοστούμια: Γεραλή Ελένη, Μουσική – Σύνθεση: Αμυγδαλίτση Κασσιανή, Φωτισμοί: Τατάκος Κώστας, Ήχος: Σταμόπουλος Βασίλης, Τεχνικοί Σκηνής: Ζήσης Αργύρης και Ματσαγγιάς Θανάσης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Μαρία Μαργαρίτη, Βιβή Νικοπούλου, Θανάσης Ζέρβας, Γρηγόρης Γαλάτης, Περικλής Τσαμαντάνης, και Δημήτρης Νάνος, Φωτογράφηση: Εμμανουέλα Ρέπα.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Νάπας επισημαίνει πως «το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ έργο του μεγάλου θεατράνθρωπου Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», παρουσιάζουμε για ένα σπουδαιότερο λόγο. Γιατί μ’ αυτή την άγρια φάρσα είναι επίκαιρος…περισσότερο επίκαιρος από κάθε άλλη εποχή. Ο ίδιος έλεγε «όταν τα λέγαμε τότε, μας λέγανε αερολόγους…Τώρα που η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προβλέχεις μας, τι να λέμε άραγε;»

Ο Γιάννης Νάπας παρακολούθησε μαθήματα στη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αποφοίτησε από τη σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Από το 1979 εργάζεται ανελλιπώς ως ηθοποιός και είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Είναι ιδρυτής του Εταιρικού Θίασου «ΑΚΤΙΝΑ». Το 1988 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΤΑΡΙ». Ενώ το 1997 ιδρύει το «ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ». Το 1999 δημιούργησε το παιδικό πολυθέαμα «Η ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΑΡΕΑ» και συμμετείχε στη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων 1999-2003, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων. Από το 2006 έως και Αύγουστο του 2009 ήταν υπεύθυνος στο Θεατρικό Εργαστήρι Πορταριάς. Το 2009-2010 δίδαξε Θέατρο στα Ι.Ε.Κ. Βόλου. Από το 2007 είναι βοηθός σκηνοθέτης της κ. Χριστίνας Στόγια και οργανωτής των παραστάσεων στο Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς θιάσους παίζοντας βασικούς ρόλους όπως με το ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, ΔΕΣΜΟΙ, ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΑΚΡΟΠΟΛ, ΑΚΤΙΝΑ, και συμμετείχε στα έργα «ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ», «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ»,«ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ», «ΘΕΑΤΕΣ», «ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ», «ΑΝΑΤΟΛΗ», «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» και «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ», «ΓΚΟΛΦΩ», «ΜΗΔΕΙΑ», «ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ», «ΩΧ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ», και «Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ου».

Συμμετείχε επίσης σε ραδιοφωνικές εκπομπές και γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως «ΛΑΜΨΗ», «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ», «ΝΕΜΕΣΗΣ»,«ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ», «Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ», «ΤΜΗΜΑ ΗΘΩΝ» και πολλές άλλες.

Σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Γιάννη Νάπα

Σκηνικά – Κοστούμια: Γεραλή Ελένη

Μουσική – Σύνθεση: Αμυγδαλίτση Κασσιανή

Φωτισμοί: Τατάκος Κώστας

Ήχος: Σταμόπουλος Βασίλης

Τεχνικοί Σκηνής: Ζήσης Αργύρης και Ματσαγγιάς Θανάσης

Φωτογράφηση: Εμμανουέλα Ρέπα.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:

Μαρία Μαργαρίτη

Βιβή Νικοπούλου

Θανάσης Ζέρβας

Γρηγόρης Γαλάτης

Περικλής Τσαμαντάνης

και Δημήτρης Νάνος

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Πρεμιέρα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, ώρα 21:15

Οι υπόλοιπες παραστάσεις προγραμματίζεται να δοθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 26 και 30/11, 1,2,3,5,7 και 8/12 στις 21:15. Επίσης στις 27/11 και 4/12 στις 20:00.

Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο Δίαυλο στην οδό Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 2421033692.

Τιμές εισιτηρίων: παιδικό 3€ και ενηλίκων 5€.

Η είσοδος για Α.Μ.Ε.Α και ανέργους είναι δωρεάν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου