ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέα μουσική συνεργασία… Με ήχο απλό

νέα-μουσική-συνεργασία-με-ήχο-απλό-668586

Επτά χρόνια κρατάει γερά η φιλία και η συνεργασία της Μαρίας Καργαδούρη με τον Τόλη Κόκκινο, γι’ αυτό και φέτος οι δύο γνωστοί καλλιτέχνες αποφάσισαν να μοιράζονται με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης από αύριο, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22.00 αγαπημένες μουσικές και τραγούδια στο φιλόξενο ΑΒΒΑΕΙΟ (Συγκρότημα Τσαλαπάτα, τηλέφωνο κρατήσεων 2421033130).

Γράφει σχετικά η Μαρία Καργαδούρη : «Γνώρισα τον Τόλη Κόκκινο το 2009 !! Είχα ακούσει πολλά για αυτόν στα χρόνια. Για τις σπουδές του στο Berklee College of Music, για τις συνεργασίες του με διάσημους ξένους μουσικούς (Lazlo Gardony, Nuno Bettenburg, Richard Evans) και για μουσικές, που έγραφε για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο (acing the new land).

Στην Ελλάδα τον είχα δει να διευθύνει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο ενορχήστρωσης και πρώτου τραγουδιού (1997). Από τότε έβλεπα να συμμετέχει ενεργά στην ελληνική και ξένη δισκογραφία ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Θεοδωράκης, Νταλάρας, Γαλάνη, Λέκκας, Πολυκανδριώτης, Αλεξίου, Φαραντούρη κ.α.

Την περίοδο της Ολυμπιάδος έγραψε την μουσική για το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων» σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Γκάβαλου, το οποίο προβλήθηκε σε όλο τον πλανήτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο με τους: Paco Penna, Dulce Pontes και Θανάση Πολυκανδριώτη, έχοντας παράλληλα την καλλιτεχνική – μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση ορχήστρας και τον Μάρτιο του 2009, που ήρθε στον Βόλο να αναλάβει τη διεύθυνση του γνωστού σε όλους μας Kokkinos Club στην Αγχίαλο, ήταν φυσικό να πάω με μεγάλη χαρά να συνεργαστώ μαζί του στο Ναταλί (το «μικρό» μαγαζί του λόφου) για τη σεζόν 2009 – 2010, αν και τότε μόλις είχε εκδοθεί από το Αρχέτυπο το βιβλίο μου «Οι Διαθήκες Έχουν Κληρονομιά» και είχα αλλού το μυαλό μου!! Το πιάνο του Τόλη με επανέφερε στη μουσική και το τραγούδι, που τόσο αγαπώ, ξυπνώντας μου μνήμες από συνεργασίες μου με τον Νίκο Δανικά και άλλους σπουδαίους που είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα τους!! Εφτά χρόνια κρατάει γερά η φιλία και η συνεργασία μας με τον Τόλη Κόκκινο γι’ αυτό και φέτος αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης από τις 3 του Νοέμβρη μουσικές και τραγούδια στο φιλόξενο ΑΒΒΑΕΙΟ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου