ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μπαμπάδες με ρούμι στην Παλιά Ηλεκτρική

μπαμπάδες-με-ρούμι-στην-παλιά-ηλεκτρι-677486

Η «Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων – ΑΘΕΜΙΤΟΣ» συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής και δράσης και ανοίγει αυλαία για την τρέχουσα περίοδο με την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Μπαμπάδες με ρούμι», που θα ανέβει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, από αύριο Δευτέρα 24 έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9.15 μ.μ.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοσμά, σκηνογραφική επιμέλεια της Εφης Ζυγούρη και ενδυματολογική επιμέλεια της Λένας Γλύνη.

Εμφανίζονται οι: Βαγγέλης Κουκουγιάννης, Τασούλα Αρχοντά – Χάρλα, Αριστέα Χρηστάκη, Ιωάννα Γιαννούτσου, Αλέξανδρος Κοσμάς, Ελένη Ευτυχίδου. Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Ο μπαμπάς που ζει στο χωριό στας Σέρρας, παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο και οι δύο γιοί του σπεύδουν από την Αθήνα, μαζί με τις συζύγους τους να τον προλάβουν ζωντανό. Ο μεγάλος, ο Παναγιώτης δημόσιος λειτουργός και τη μικροαστή γυναίκα του και ο μικρός, ο Χρήστος, επιχειρηματίας και τη φαντασμένη αστή Αθηναία σύζυγο.

Τον μπαμπά φροντίζει μια βουλγάρα οικιακή βοηθός, την οποία προστρέχει η πανταχού παρούσα του χωριού κυρία Βάσω.

Ομως το πραγματικό κίνητρο της φρενιτιώδους άφιξης των υιών δεν είναι ο ίδιος ο πατέρας τους, αλλά η περιουσία του! Στο σκοτεινό αυτό διάδρομο, πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι συννυφάδες! Όμως έχουν να αντιμετωπίσουν μια απροσδόκητη αντίπαλο, που αποδεικνύεται εκ φύσεως ραδιούργα και σκληρό καρύδι… Ποιος θα επικρατήσει; Ποιο ζεύγος απ’ τα δύο; Ή μήπως ο εισβολέας; Κι ανάμεσα σε όλα ως δηλητηριώδες καρότο, που οδηγεί στον όλεθρο τα τετράποδα που το κυνηγούν, ένα ΛΟΤΤΟ, που κερδίζει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, που όμως είναι κάπου κρυμμένο…

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει : «Το έργο κι ο καθρέφτης μας, χάσκουν εκεί στη σκηνή μπροστά μας. Κι όποιος έχει το κουράγιο, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη κι ας γελάσει με την κατάντια του. Όποιος δεν το ‘χει, ας γελάσει με τους «άλλους», ας ξεκαρδιστεί, γιατί έτσι κι αλλιώς η καρδιά του δε νοιάστηκε ποτέ πραγματικά για τον «άλλο», ούτε για το νόημα και το αποτέλεσμα των πράξεών του για τον «άλλο». Η Κωμωδία και το γέλιο, είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια των ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό οι Τύραννοι την μισούν τόσο.

Η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου, γεννήθηκε ουσιαστικά το 1997 και έλαβε τον διακριτικό της τίτλο «ΑΘΕΜΙΤΟΣ» το 2001. Εχει παρουσιάσει έργα της στο Βόλο και σε πόλεις και χωριά όλης της Θεσσαλίας, καταγράφοντας στο καλλιτεχνικό της βιογραφικό πλούσια και πολυποίκιλη εργοβιογραφία. Συνδρομή οικονομική (είσοδος) 5 ευρώ, για τους φοιτητές 1 + 1.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου