ΕΞΟΔΟΣ

Μουσική βραδιά με το Νίκο Αλεξίου

μουσική-βραδιά-με-το-νίκο-αλεξίου-678391

Στο café bar bistrot «4 εποχές» θα εμφανιστεί ο Νίκος Αλεξίου την ερχόμενη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με αφορμή τα τριάντα χρόνια παρουσίας του στα μουσικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο. Ο Βολιώτης δημιουργός επαναλαμβάνει την εμφάνισή του, μετά την επιτυχία της αντίστοιχης προηγούμενης. Στο πιάνο τον συνοδεύει ο Στάθης Θεοχαράκης.

Ο Νίκος Αλεξίου γεννήθηκε στον Βόλο το 1969 και ασχολείται από το 1986 με τη μουσική ως επαγγελματίας μουσικός σε διάφορους χώρους υπηρετώντας το έντεχνο Ελληνικό τραγούδι. Εχει εργαστεί σε αρκετές μουσικές σκηνές του Βόλου αλλά και της Αθήνας αφού έζησε εκεί σχεδόν όλη τη δεκαετία του 1990.

Στο Βόλο ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1986 στη μπουάτ ΦΑΙΔΡΑ όπου έβγαινε στη μικρή σκηνή της μπουάτ μόνος με την κιθάρα του ερμηνεύοντας μπαλάντες του Σαββόπουλου του Λοΐζου του Μ. Χατζιδάκι αλλά και των νέων τότε τραγουδοποιών Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Διονύση Τσακνή, Λ. Μαχαιρίτσα και πολλών άλλων.

Ακολούθησαν εμφανίσεις και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους της πόλης του Βόλου και στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 και αφού εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κατεβαίνει στην Αθήνα για ένα καλύτερο μουσικό μέλλον .

Στην Αθήνα συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ζήκα, τον Τάκη Μπουρμά, τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Δημήτρη Ψαριανό,τον Σάκη Τσιλίκη, τον Λάκη Παπά, την Νίκη Ξυλούρη , την Νίκη Τσαϊρέλη την Δήμητρα Παπίου, τον Μιχάλη Κουμπιό και πολλούς ακόμα μουσικούς και τραγουδιστές.

Από το 2000 και μετά εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές του Βόλου (Στενάκι, Μωβ, Μέθεξις, Όσο πατάει η γάτα ,Τέσσερις εποχές κ.α.). Το 2007 συμμετείχε στο Φεστιβάλ νέων συνθετών που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΛ Νομού Μαγνησίας. Το 2009 κυκλοφόρησε δίσκος ακτίνας CD με τον τίτλο «Πιάτσα», στον οποίο συμμετέχει ως συνθέτης με δύο τραγούδια. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετέχει στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στη Σικελία. Εργάστηκε στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Βόλου ως μουσικός παραγωγός από το καλοκαίρι του 1999 μέχρι και το καλοκαίρι του 2012.

Τον Απρίλη του 2015 κυκλοφόρησε σε digital μορφή από την εταιρία ogdooτο τραγούδι «Ανάσα μου» σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη με ερμηνεύτρια την Δήμητρα Σταθοπούλου και παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο .Ένα τραγούδι που ακούγεται σε πολλά ραδιόφωνα σ’ όλη την Ελλάδα. Συνθέτει τραγούδια και μελωδίες πάνω σε στίχους φίλων και καταξιωμένων στιχουργών και σύντομα θα ακουστούν τα καινούργια του τραγούδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου