ΕΞΟΔΟΣ

To νέο του βιβλίο παρουσιάζει στο Βόλο ο Στάθης Αναγιάννης

to-νέο-του-βιβλίο-παρουσιάζει-στο-βόλο-ο-681619

Στον Βόλο, τόπο γέννησης και κατοικίας του ποιητή, ζωγράφου και συνθέτη Στάθη Αναγιάννη, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του «Στο φως της αστραπής», που παράλληλα αρχίζει να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Η παρουσίαση του έργου, που χαρακτηρίζεται «ποιητικά δρώμενα», θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου), σε μία βραδιά λόγου, μουσικής και θεατρικής κίνησης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα του Στάθη Αναγιάννη από τους μουσικούς Δημήτρη Γεωργίου, Γιάννη Σιάρρα και Γιάννη Ζυμπά. Τους στίχους του Στάθη Αναγιάννη θα ερμηνεύσει ο Κώστας Ζεμπίλας.

Συντονίστρια της παρουσίασης είναι η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Χορηγοί επικοινωνίας, η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και η ΕΡΑ Βόλου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Τα ποιήματα που συνθέτουν την ποιητική συλλογή «Στο φως της αστραπής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, είναι μία κραυγή απόγνωσης για την Ελλάδα που αργοπεθαίνει. Ο ποιητής καλεί τους συμπολίτες να αναρωτηθούν εάν φτάσαμε στο τέλος και να συλλογιστούν τι μπορούμε να πράξουμε για την ανάταξη.

Ο ίδιος προτείνει, μέσα από το έργο του, να αφήσουμε το Φως από τα μονοπάτια του παρελθόντος και της Ιστορίας, να μας οδηγήσει στους δρόμους του δικού μας πεπρωμένου, μέσα από τις προαιώνιες αρχές και αξίες που ανυπεράσπιστες θυσιάστηκαν στον βωμό εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Για τον Στάθη Αναγιάννη, αυτό είναι το σύγχρονο Χρέος, αυτή είναι η μεγάλη Ευθύνη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΓΙΑΝΝΗ

Ο ποιητής, ζωγράφος και συνθέτης Στάθης Αναγιάννης, γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1960 στο Τρίκερι. Τέλειωσε το 1ο Λύκειο Αρρένων Βόλου και, στη συνέχεια, την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Επόμενο βήμα, η εισαγωγή στην Ανωτάτη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ’ όπου αποφοίτησε Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Υπηρέτησε σε πολλές διοικητικές και επιτελικές θέσεις. Το 2010, υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ ήταν διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

Το 1989 τιμήθηκε με το 3ο Πανελλήνιο βραβείο Ποίησης. Το 1997 με 2ο βραβείο ( εκτός συνόρων διαγωνισμός).

Το 2003 έκανε την πρώτη του ατομική Έκθεση Ζωγραφικής στο κτήριο Σπίρερ, στον Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου