ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυλαία για το 1ο Season Festival στον Τσαλαπάτα

αυλαία-για-το-1ο-season-festival-στον-τσαλαπάτα-708546

Ο πολυχώρος Τσαλαπάτα υποδέχεται τη φθινοπωρινή σεζόν μ’ ένα πενθήμερο φεστιβάλ ποικίλων εκδηλώσεων, δωρεάν για το κοινό, το οποίο θα διαρκέσει από σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Πέντε ημέρες γεμάτες δραστηριότητες ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Οι επισκέπτες του Season Festival θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στον χώρο, να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στον πολυχώρο αλλά και να ξεναγηθούν στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Το 1o Season Festival του Πολυχώρου Τσαλαπάτα ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου με την 4ήμερη Γιορτή Μπύρας που θα φιλοξενηθεί στην μπυραρία «Αβαείο». Στη Γιορτή Μπύρας οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μουσικές εμφανίσεις, ένα μεγάλο μπαζάρ με εισαγόμενες και εγχώριες μπύρες αλλά και μια έκθεση με τα πιο σπάνια και περίεργα ποτήρια μπύρας. Οι πιο τυχεροί θα κερδίσουν πολλά και διαφορετικά δώρα. Για πληροφορίες – κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421033130.

Αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην γκαλερί Arte Libre, θα εγκαινιαστεί η έκθεση έργων τέχνης της δημιουργού Ιωάννας Χατζή και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6981126116.

Μεθαύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το πρωί και με αφορμή την ημέρα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Γυμνασίου με θέμα «Χημεία και τέρατα. Ερευνώντας τις φυσικές και χημικές αντιδράσεις των υλικών», ενώ για τα παιδιά του Δημοτικού θα υπάρχει αντίστοιχου θέματος εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από θεατρικό παιχνίδι.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στον χώρο της «Καμινάδας» ο Αντώνης Κάνουρας, που θα παρουσιάσει ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια (workshops) της «Robotixlab» με δράσεις γύρω από το αντικείμενο της ρομποτικής και του 3Dprinting.Τα workshops είναι βιωματικά και εμπεριέχουν σχεδιασμό και κατασκευή, πειραματισμό, παιχνίδια ρόλων, δραματοποιημένες παρουσιάσεις, προβολή video και αγώνες. Η υλοποίηση γίνεται από ειδικούς εκπαιδευτές – εμψυχωτές και στόχος είναι η κατάκτηση της γνώσης μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι. Για πληροφορίες το τηλ. επικοινωνίας είναι 2421037799

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής στο χώρο του «Alternative» fitness & dance studio οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα fitness & dance (ώρα έναρξης 18:30 και 19:30). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421038005.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το πρωί το εργαστήρι «Καμινάδα» θα παρουσιάσει το δεύτερο μέρος των εργαστηρίων της «Robotixlab», ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ομάδα του «Αναχατ» Διαλογιστικό κέντρο, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421026565.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.00, θα προβληθεί της αίθουσες της Στοάς Τέχνης του Πολυχώρου Τσαλαπάτα το 1ο μέρος των βραβευμένων ταινιών του 38ου Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, διάρκειας 115 λεπτών.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, στο Season Festival του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον πτυχιούχο βυζαντινής Αγιογραφίας Σωτήρη Νικολόπουλο, να αγιογραφεί στο εργαστήρι του «Σωτήριος Τέχνη» και να μάθουν τα μυστικά της αγιογραφίας. Διαθέσιμη επίσης για το κοινό θα είναι και έκθεση βυζαντινής Αγιογραφίας και χειροποίητου διακοσμητικού κεριού που θα φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974 647018.

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του Πολυχώρου Τσαλαπάτα θα βρίσκεται περίπτερο ενημέρωσης με τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το 1ο Season Festival στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα θα κλείσει τις δράσεις του το βράδυ της Κυριακής με τη δωρεάν προβολή του 2ου μέρους των βραβευμένων ταινιών του 38ου Εθνικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, διάρκειας 110 λεπτών. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας φιλοξενείται από κοινού στις αίθουσες του Πολυχώρου Τσαλαπάτα και του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα του ΠΙΟΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου