ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολυβραβευμένη ταινία (trailer)

πολυβραβευμένη-ταινία-trailer-121455

Ο «Χαμένος παράδεισος» προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη του Μεταξουργείου

Με την ταινία «Χαμένος παράδεισος» σε σκηνοθεσία Μιγκέλ Γκομέζ, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία, συμπαραγωγή Πορτογαλίας, Γερμανίας, Βραζιλίας, Γαλλίας, παίζουν οι ηθοποιοί: Τερέσα Μαντρούγκα, Λάουρα Σοβεράλ, Ανα Μορέιρα, Ενρίκε Εσπίριτο Σάντο, Καρλότο Κότα.

Γοητευτικός, ρομαντικός και σκηνοθετικά πρωτότυπος φόρος τιμής στο βωβό σινεμά και το αριστουργηματικό «Ταμπού» των Μουρνάου και Φλάερτι του 1931. Μια σινεφίλ και συγκινητική, τολμηρά μοντέρνα και οικεία παλιομοδίτικη κινηματογραφική πρόταση, βραβευμένη διπλά στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ίδια ταινία έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις όπως: Βραβείο Alfred Bauer στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου 2012, Βραβείο Διεθνούς ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2012, Βραβείο κοινού στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Las Palmas, Δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Las Palmas. Το φίλμ συμμετείχε επίσημα στο φεστιβάλ του Karlovy Vary, το Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και το Φεστιβάλ Στοκχόλμης.

«Χαμένος Παράδεισος». Βαρκελώνη. Η Πιλάρ είναι μια μεσοαστή πενηντάρα, περιποιημένη και συμπαθής, που προσπαθεί να κάνει το καλό. Ακολουθεί πιστά την καθολική θρησκεία, προσφέρει φιλοξενία σε νέους ταξιδιώτες, συμμετέχει σε οργανώσεις για την υποστήριξη των άπορων και του τρίτου κόσμου. Στην ίδια λογική φροντίζει και την ηλικιωμένη γειτόνισσά της, την Αουρόρα, που τα έχει λίγο χάσει, αλλά ξημεροβραδιάζεται και στο καζίνο. Η Πιλάρ κάνει πολλές καλές πράξεις και βλέπει πολλές ταινίες στο σινεμά. Αλλά δε ζει καμιά δική της εμπειρία.

«Παράδεισος». Ογδόντα χρόνια νωρίτερα. Αφρική. Η Αουρόρα είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα, παντρεμένη, έγκυος. Η Αουρόρα θα ζήσει έναν παράφορο, παράνομο έρωτα. Εναν έρωτα που ξεπερνά τη λογική, αλλά και τους ανθρώπινους κανόνες. Και γι’ αυτό η Αουρόρα και ο εραστής της θα τιμωρηθούν. Αλλά θα έχουν ζήσει την πιο μεγάλη ανθρώπινη εμπειρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου