ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο χρυσοπράσινος αετός»

ο-χρυσοπράσινος-αετός-286605

Τη θεατρική παράσταση «Ο χρυσοπράσινος αετός» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 10:30, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο. Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι της Συλλογής Γ. Α. Μέγα.

Επί σκηνής οι ηθοποιοί ζωντανεύουν όλα τα μαγευτικά πλάσματα του παραμυθιού, τον χρυσοπράσινο αετό που μεταμορφώνεται σε όμορφο νέο, τη Δράκαινα, το ξωτικό, τη Λάμια και φυσικά τη χαρισματική Μαρία.

Την ίδια ώρα το σκηνικό, η μουσική και τα κοστούμια συνθέτουν παράλληλες εικόνες, απλώνουν χρώματα και σκιαγραφούν τοπία ενός παραμυθένιου κόσμου που κρύβει μέσα του πολλές αλήθειες. Αφού καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, οι μικροί θεατές παρακολουθούν τη διαδρομή μιας σχέσης αγάπης, με τις χαρές αλλά και τις δοκιμασίες της.

Την παράσταση, που απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 15 ετών, έχει σκηνοθετήσει η Εύα Νέδου η οποία, επίσης, υπογράφει τη θεατρική απόδοση του κειμένου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Ντεληθέου και Κλήμης Εμπέογλου. Τη μουσική έγραψε ο Αντώνης Ανέστης, ενώ τα σκηνικά σχεδίασε ο Αδριανός Ζαχαριάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων για σχολικές ομάδες, επιθυμητή για μεμονωμένους επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, τηλέφωνο 24210 29844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου