ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά Γούναρη στη Ζαγορά

βραδιά-γούναρη-στη-ζαγορά-394903

Αφιέρωμα τιμής στο «αηδόνι» του ελληνικού πενταγράμμου

Τα τραγούδια του ερμηνευτή με τη βελούδινη φωνή, του Νίκου Γούναρη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι την Κυριακή 2 Αυγούστου στην πλατεία της Ζαγοράς από τις 20.00 μέχρι τις 22.30.

Το πρωί της ίδιας μέρας, μετά τη θεία λειτουργία θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, τον γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο Λ. Τσιμά και το Ροταριανό Ομιλο, οι οποίοι επιθυμούν να καθιερωθεί σε ετήσια βάση η πραγματοποίηση εκδήλωσης στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη και τραγουδιστή.

Στην εκδήλωση, όπου έχουν κληθεί οι αρχές του τόπου και ο γιος του αείμνηστου Νίκου Γούναρη, θα μιλήσουν ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, ο συγγραφέας Κ. Μυλωνάς (ιστορία ελληνικού τραγουδιού) και ο συμπολίτης Τ. Μητρογώγος, για το έργο του Ν. Γούναρη.

Στο μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, λαμβάνουν μέρος οι Βολιώτες μουσικοί Ν. Νέβρος, πιάνο, Μ. Παπαδιακουμής, ακκορντεόν, Χ. Σταμούλης μπουζούκι και Δ. Πετρής σαξόφωνο-τραγούδι, ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια. Θα τραγουδήσουν ο Α. Ζαχαρίου, ο Θ. Σκοτίδας και η Β. Ζήση. Μετά τα ρομαντικά τραγούδια («Γλυκά μάτια», «Που να ’σαι τώρα αγαπημένη», «Ποιος σε πήρε και μούφυγες» κ.α.) θα ακολουθήσουν τα λαϊκά και δημοτικά του Ν. Γούναρη, προκειμένου να χορέψουν οι παραβρισκόμενοι, στην πλατεία Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου