ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

T’ ουρανού και της θάλασσας…

t-ουρανού-και-της-θάλασσας-401528

Συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ιαμβος» και το Βασίλη Αγροκώστα στο λιμανάκι Κάτω Γατζέας

Μουσική βραδιά διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας ο «Τίμιος Σταυρός» την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Γατζέας με ελεύθερη είσοδο. Τίτλος της βραδιάς είναι «Του Ουρανού και της Θάλασσας» και συμμετέχει το μουσικό σύνολο «Ιαμβος» που συμπράττει με το Βασίλη Αγροκώστα στο τραγούδι.

Το μουσικό σύνολο «Ιαμβος» απαρτίζουν οι μουσικοί Κωνσταντίνος Γράβος, τρομπέτα, Δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη, πιάνο, Ζαφειρούλα Χαντή, βιολοντσέλο. Οι φίλοι της μουσικής θα απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι ηχοχρωμάτων, λίγο πριν την Πανσέληνο του Ιουλίου, γεμάτο αγαπημένες μελωδίες από Ελληνες και φιλέλληνες συνθέτες. Θα παρουσιαστούν δημιουργίες που εμπνεύστηκαν οι Γιάννης Σπανός, Μάνος Λοίζος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Κατσαρός, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιώργος Ζαμπέτας, Ζωρζ Μουστακί, Μίκης Θεοδωράκης, Zulfi Livaneli, Βασίλης Τσιτσάνης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, σε στίχους που υμνούν τις χαρές της Ελληνικής γης και τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής ψυχής, γραμμένους από τους κορυφαίους, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Χατζιδάκι, Ηλία Λυμπερόπουλο, Δημήτρη Χριστοδούλου, Βασίλη Τσιτσάνη, κ.ά.

Ο χαρισματικός ερμηνευτής Βασίλης Αγροκώστας, συνδιαλέγεται για ακόμα μία φορά με τον «Ιαμβο», ώστε με μια τρομπέτα, ένα πιάνο και ένα βιολοντσέλο, να περιδιαβούν με σεβασμό, στα μονοπάτια της μοναδικής και υπέροχης Ελληνικής μουσικής.

Το Μουσικό Σύνολο Ιαμβος που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά τα τελευταία 23 χρόνια, από το 1992.

Το Μουσικό Σύνολο Ιαμβος τα τελευταία χρόνια, ανέπτυξε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις. Τα μέλη του συνόλου είναι Διπλωματούχοι Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, καθώς και στον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Εχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, σε σχολεία και ωδεία της πόλης.

Το Μουσικό Σύνολο Ιαμβος έχει εμφανιστεί σε πολιτιστικές διοργανώσεις και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε επετειακές εκδηλώσεις και κατά καιρούς κάνει ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες διεθνείς μουσικές προσωπικότητες.

Ο Βασίλης Αγροκώστας είναι πολυσχιδής καλλιτέχνης που… «φλερτάρει» τόσο με την παραδοσιακή όσο και με τη δυτικότροπη μουσική. Είναι συνθέτης, ηθοποιός, τραγουδιστής, παίζει πολίτικη και νησιώτικη λύρα, παραδοσιακή φλογέρα και είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας.

Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διορισμένος μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Βόλου. Εχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία τόσο στο κλασικό, σύγχρονο όσο και στο έντεχνο και παραδοσιακό μουσικό ρεπερτόριο, ενώ έχει συνεργαστεί ως σολίστ με πολλές ορχήστρες όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα Εγχόρδων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Πάτμου και πολλές ακόμη.

Πολλοί συνθέτες του έχουν αναθέσει την πρώτη εκτέλεση έργων τους όπως ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Κωνστάντια Γουρζή κ. α. Εχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, η Νένα Βενετσάνου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Ross Daly κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου