ΕΞΟΔΟΣ

«Η τέλεια ομορφιά»

η-τέλεια-ομορφιά-539325

Βραβευμένη ταινία θα προβληθεί σήμερα στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Η τέλεια ομορφιά» σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 1 Μαΐου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 4 Μαΐου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Τόνι Σερβίλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι, Κάρλο Μπουκιρόσο, Πάμελα Βιλορέζι, Γαλατέα Ράντζι, Φράνκο Γκρατσιόζι, Ιάια Φόρτε.

Ο σκηνοθέτης του «Il Divo» αναζητά την κρυμμένη γοητεία της Αιώνιας Πόλης πίσω από την καρτποσταλική βιτρίνα της και μέσα από φελινικές εικόνες. Συνδυάζοντας μια «σπάταλη» εικονογραφία με μια εσωτερική σιωπή, το σινεμά με την αληθινή ζωή, την ιταλόφωνη ποπ με τους εκκλησιαστικούς ύμνους και την επινόηση με την πραγματικότητα, υπογράφει ένα νοσταλγικό ερωτικό δράμα σε μια συναρπαστική καθημερινότητα που έχει να μάθει να ζει ισορροπώντας ανάμεσα στο ιερό και το κακόγουστο, το βαρύ σαν ιστορία παρελθόν και το ανάλαφρο σαν πούπουλο σήμερα. Η ταινία βραβεύτηκε με Οσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στη Ρώμη, εν μέσω μεγαλοπρεπούς θέρους. Τουρίστες συρρέουν στο λόφο Γιανίκουλουμ. Ενας Ιάπωνας καταρρέει από την πολλή ομορφιά. Ο Jep Gamberdella -ένας εμφανίσιμος άντρας με ακαταμάχητη γοητεία, παρ’ όλα τα πρώτα σημάδια των γηρατειών- απολαμβάνει στο μέγιστο την κοινωνική ζωή της πόλης. Παρευρίσκεται σε σικ δείπνα και πάρτι, όπου το λαμπερό του πνεύμα και η ευχάριστη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ενας επιτυχημένος δημοσιογράφος και αμετανόητος γόης, είχε γράψει στα νιάτα του ένα μυθιστόρημα που του εξασφάλισε ένα λογοτεχνικό βραβείο και τη φήμη του καταπιεσμένου καλλιτέχνη. Καμουφλάρει τη δυσφορία του με κυνισμό, που τον κάνει να βλέπει τον κόσμο με πικρόχολο σαρκασμό. Στην ταράτσα του διαμερίσματός του, με θέα το Κολοσσαίο, οργανώνει πάρτι όπου «Το Ανθρώπινο Σύστημα» -ο τίτλος του μυθιστορήματός του- ξεγυμνώνεται και όπου διαδραματίζεται η κωμωδία της ανυπαρξίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου