ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Οταν συνάντησα το Στέλιο»

οταν-συνάντησα-το-στέλιο-545591

Θεατρική παράσταση το Σάββατο 16 Μαΐου στην Παλιά Ηλεκτρική

Ο συναρπαστικός μονόλογος του συγγραφέα Θανάση Σκρουμπέλου, «Οταν συνάντησα το Στέλιο», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σουξέ θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, με πρωτοβουλία της Ενωσης Ποντίων Μαγνησίας.

Το «Οταν συνάντησα το Στέλιο», είναι η μαρτυρία ενός Ελληνα μετανάστη στη Γερμανία, όπου ο μόνος αληθινός σύντροφος στη ζωή του είναι ένα ραδιόφωνο και μια φωτογραφία.

Η μόνη επαφή του Στάμου, ενός μετανάστη στη Γερμανία, με την Ελλάδα, είναι το ραδιόφωνο και τα τραγούδια του Στέλιου. Μέσα απ’ αυτή τη σχέση περνάει μπροστά μας ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας (ξεριζωμός Ελλήνων της Μικράς Ασίας – κατοχή – εμφύλιος – μετανάστευση – χούντα).

Η δύσκολη ζωή του στα ορυχεία και στις φάμπρικες τον οδηγούν να αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα – «μακριά από εδώ, αδερφέ. Οπου και να κοιτάξεις, αυτή η πατρίδα σε πληγώνει» -και να πάρει μια σημαντική και απρόσμενη απόφαση για τη ζωή του… Ενα έργο επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ. Γιατί η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται…Παίζει ο ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου