ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφική προβολή

κινηματογραφική-προβολή-602770

Η βραβευμένη ταινία «Suzanne» θα παρουσιαστεί στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Suzanne» σε σκηνοθεσία Κατέλ Κιλεβερέ συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί: Σάρα Φορεστιέ, Φρανσουά Νταμιέν, Αντέλ Ενέλ, Λόλα Ντουενάς.

Το δοσμένο με ζεστασιά και αληθινή συγκίνηση πορτρέτο μιας γυναίκας, από μικρό παιδί μέχρι την ωρίμανση και το γάμο που θα την οδηγήσει σε μια εγκληματική ζωή, περνώντας από μια εγκυμοσύνη στην εφηβική ηλικία, παρουσιάζει στη δεύτερη αυτή, βραβευμένη στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ταινία της η αφρικανικής καταγωγής σκηνοθέτρια Κατέλ Κιλεβερέ.

Μια από τις γαλλικές εκπλήξεις του 2013, ταινία έναρξης της Εβδομάδας Κριτικής στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, Αργυρός Αλέξανδρος στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Σεζάρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

H Σουζάν δεν είναι μόνη της. Μεγαλώνει μαζί με την αδελφή της στην εργατική νότια Γαλλία, σ’ ένα σπίτι που το κρατά δυναμικά, τρυφερά και άγαρμπα ο χήρος νταλικέρης πατέρας τους. Η Σουζάν μοιάζει ήσυχο κορίτσι – τα εφηβικά της χρόνια είναι πολύ πιο ντροπαλά από αυτά της επαναστάτριας ατίθασης αδελφής της. Κι όμως η Σουζάν μένει έγκυος μαθήτρια και καταλήγει ανύπαντρη μητέρα. Κι όταν ο μικρός Κριστιάν γίνεται 5 χρονών, η Σουζάν ερωτεύεται έναν γοητευτικό τυχοδιωκτάκο, κι εγκαταλείποντας το παιδί της, το σκάει μαζί του. Κάτι που θα πληρώσει ακριβά.

Η νευρώδης κινηματογράφηση και τα γρήγορα μονταζιακά περάσματα στην αφήγηση, εξισορροπούνται, ηρεμούν και πλημμυρίζουν ζεστασιά μέσα από τις πραγματικά εξαιρετικές ερμηνείες πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών. Με την Σαρά Φορεστιέ να ηγείται ως πρωταγωνίστρια και την κόντρα-ερμηνεία του κωμικού Φρανσουά Νταμιάν στο ρόλο του πατέρα να ακολουθεί, όλο το καστ εντυπωσιάζει με ουσιαστική ενέργεια και τίποτα περιττό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου