ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ωραία μου κυρία»

ωραία-μου-κυρία-603000

Μουσικοθεατρική παράσταση θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Το Μουσικό Σύνολο «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου βρίσκεται στις τελευταίες πυρετώδεις πρόβες για το ανέβασμα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Ωραία μου Κυρία» σε διασκευή σεναρίου, σκηνοθεσία και ενορχήστρωση από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του συνόλου Ελένη Λεφάκη και Ελένη Τσαρδακά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διασκευή του μιούζικαλ από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου την Παρασκευή 27 (Παγκόσμια ημέρα του Θεάτρου) και το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20.00 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Οι μαθητές του Μουσικού Συνόλου -μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου- ένωσαν τις δυνάμεις τους ανακαλύπτοντας πολλοί από αυτούς ταλέντα που δεν γνώριζαν ότι είχαν και έβαλαν ο καθένας την πινελιά του στην τελική δημιουργία από τη θέση που επέλεξαν και υποστήριξαν με ζηλευτό επαγγελματισμό. Σ’ ένα από τα πιο απαιτητικά είδη του θεάτρου, όπως είναι αυτό του Μιούζικαλ, μεταμορφώθηκαν σε πρωταγωνιστές, καταργώντας την έννοια του «κομπάρσου» και συμπράττοντας με ιδιαίτερη ζέση οδηγούν τα βήματα της πρωταγωνίστριας Ελάιζα Ντουλίτλ. Η φτωχή και άξεστη λουλουδού δίδαξε ότι η καθαρή καρδιά και η λαμπερή προσωπικότητα επισκιάζει κάθε καθωσπρεπισμό και ξεπερνά σε λάμψη τους φιλτραρισμένους εξευγενισμένους τρόπους. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα και στη διαφορετικότητα του άλλου έγινε μήνυμα που οδήγησε τους μαθητές να συνταιριάξουν τις φωνές, τις κινήσεις και τα βήματά τους σε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία» αποτελεί μεταφορά στη σκηνή του θεατρικού έργου του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων», βασισμένου στον αρχαίο ελληνικό μύθο. Το 1956 ανέβηκε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ ενώ το 1964 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε διασκευή σεναρίου του Αλαν Τζέι Λέρνερ ο οποίος έγραψε τους στίχους για τα μουσικά κομμάτια που μελοποίησε ο Φρέντερικ Λέβε. Ολοι θυμούνται την ερμηνεία της Οντρεϊ Χέπμπορν στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στο Ρεξ Χάρισον. Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία όσκαρ. Από τότε μέχρι σήμερα η ιστορία της Ελάιζα έχει διασκευαστεί πολλές φορές και έχει αποτελέσει βασική ιδέα για πολλές ταινίες, ενώ τα τραγούδια του φημισμένου μιούζικαλ συνεχίζουν να μας συγκινούν όλους. Εισιτήρια προπωλούνται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου (τέρμα 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ – Αρσινόης, τηλέφωνο 24210-47155).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου