ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γυναικείες φωνές

γυναικείες-φωνές-641324

Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας

Συναυλία ενταγμένη στον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Γυναικείες φωνές…για την Ημέρα της γυναίκας». Οι κυρίες του λυρικού τραγουδιού που ζουν και δημιουργούν στην πόλη θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό ρεπερτόριο αποδίδοντας γνωστές μελωδίες του διεθνούς μουσικού θεάτρου που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε. Οι λυρικές φωνές των Κατερίνας Αποστολοπούλου, Σοφίας Καγιά, Σύλβιας Τσιμπανάκου, Τζένης Χατζηδήμου με τη συνοδεία των Αννίτας Λεφάκη, Νεκταρίας Παπαδημητρίου στο πιάνο θα διανθιστούν με την ανάγνωση κειμένων γνωστών γυναικών ή κειμένων που έχουν γραφτεί για τη γυναίκα αντικατοπτρίζοντας όλες τις εκφάνσεις της ύπαρξής της. Το μέλος και ο λόγος θα συνδυαστούν για να προσδώσουν στη σημασία και το συναίσθημα που απαιτεί η βραδιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των δύο φύλων και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Εχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου, ειδικότερα καθιερώθηκε σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η παγκόσμια ημέρα καθιερώθηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Στη συνέχεια το 1910 προτάθηκε από τη Γερμανίδα σοσιαλίστρια Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς, ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου