ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία»

θεατρική-παράσταση-η-χριστουγεννιά-750471

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς παρουσιάζεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, στις 18.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχουν σπουδαστές της τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Αναστασία Μπάρδα. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία ανήκει στο Δημήτρη Δακτυλά αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ενώ η διεύθυνση της ορχήστρας στο μαέστρο Βασίλη Τασούδη.

Το διήγημα Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, δημιούργησε τον μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο μύθο της σύγχρονης λογοτεχνίας η ιστορία αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος.

Την παραμονή κάποιων Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη. Είναι το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλεϊ, τσιγκούνη και μίζερου, όπως ο Σκρουτζ, που τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Στη συνέχεια, τον επισκέπτονται τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων και του υποδεικνύουν τα λάθη του, βοηθώντας τον να αγγίξει τη μετάνοια. Μετά την εμπειρία αυτή, ο πρώην εκμεταλλευτής Σκρουτζ αλλάζει άρδην τη συμπεριφορά του και μετατρέπεται στο μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του.

Η σκηνοθεσία και η δραματοποίηση αποδίδεται από τον Δημήτρη Δακτυλά (Αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου), ενώ τους χαρακτήρες ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αποστόλης Τσιρώνης Αντώνης Κουτσελίνης, Σταμάτης Παγασαίος , Μάρθα Παπαθανασίου, Γιώργος Παπαδόπουλος και Μαρία Πράντζου.

Στην παράσταση συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Τασούδη. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής που συμμετέχουν είναι οι: Λίντα Αρσενοπούλου, Χρήστος Ασπρούδης, Θανάσης Γατής, Μαρία Γκιούρκη, Κρινούλα-Μίνα Κακλιά, Κώστας Κουτριάνος, Γιώργος Κερασιώτης, Βαγγέλης Μπακάλης, Ελένη Μπάρτζου, Κατερίνα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Παρλιάρου, Λευτέρης Στράκας, Βάϊος Τακτικός, Θανάσης Τακτικός, Θόδωρος Φακίδης, Ελευθερία Φραγκουδάκη, Νίκος Χατζηνικολάου και οι δόκιμοι μουσικοί: Αργύρης Ασπρούδης, Ματούλα Μανιώτη, Βασιλεία Πιπιλή. Εκτακτη συμμετοχή του Διακουμή Παπαδιακουμή στο ακορντεόν.

Τραγουδούν οι σπουδαστές της τάξης Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Γεωργαλιού Αφροδίτη και Δημουλάκη Αναστασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου