ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Φωτιά στον ουρανοξύστη World Trade Center

χονγκ-κονγκ-φωτιά-στον-ουρανοξύστη-world-trade-ce-260213

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον ουρανοξύστη World Trade Center του Χονγκ Κονγκ, στην εμπορική συνοικία Κόσγουεϊ Μπέι, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεκάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο κτίριο.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στις 12: 37 το μεσημέρι, τοπική ώρα, την ώρα του μεσημεριανού διαλλείματος για πολλούς εργαζόμενους.

Περίπου 150 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στη στέγη του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με το δίκτιο RTHK, η αστυνομία ανακοίνωσε πως περίπου 100 άνθρωποι μετακινήθηκαν από ένα εστιατόριο προς τον 39ο όροφο, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και καπνός γέμισε την αίθουσα.

Επτά γυναίκες και ένας άνδρας είναι μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ένας εξ αυτών ημιλιπόθυμος, έκανε γνωστό η αστυνομία.

Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες με δύο εκτοξευτήρες ύδατος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και χρησιμοποιούν τηλεσκοπικές κλίμακες και αναπνευστικό εξοπλισμό στην προσπάθεια να σώσουν τους παγιδευμένους.

Έξω από το κτίριο η κατάσταση είναι ήρεμη καθώς οι πυροσβέστες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου