ΕΛΛΑΔΑ

Βενζίνη με το… δελτίο για τα περιπολικά της Δυτικής Αττικής

βενζίνη-με-το-δελτίο-για-τα-περιπολικ-251014

Σε μια από τις “κόκκινες ζώνες” της Αττικής όπου η εγκληματικότητα μαστίζει και τα άβατα διοικούν με τους δικούς τους νόμους και κανόνες, τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ βάζουν βενζίνη με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα να κινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο για να μην καίνε καύσιμο και οι περιπολίες να είναι προβληματικές.

Μάλιστα, παρόλο που και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει παραδεχτεί επανειλημμένως ότι η δυτική Αττική αποτελεί την πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα από πλευράς εγκληματικότητας και παραβατικότητας, μάχιμοι αστυνομικοί μιλούν στο protothema.gr για κρατική αδιαφορία και περικοπές δαπανών που δημιουργούν προβλήματα στο έργο τους.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν, στο πρατήριο της Πέτρου Ράλλη, η εντολή που έχει δοθεί είναι η ημερήσια ποσότητα καυσίμου να μην ξεπερνά τα 25 λίτρα ανά περιπολικό,που σημαίνει ότι τα οχήματα της Αστυνομίας, βάζουν λιγότερο από μισό ντεπόζιτο. Με αυτή λοιπόν την ποσότητα καυσίμου καλούνται να βγάλουν τις 24ωρές περιπολίες στην προβληματική και άκρως απαιτητική ζώνη της δυτικής Αττικής.

“Σε μια από τις πλέον προβληματικές περιοχές της Αττικής, όπου δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες σήματα καλούμαστε να βγάλουμε τη βάρδια και να κάνουμε το καθήκον μας με μισό ντεπόζιτο βενζίνη” εξηγεί μάχιμος αστυνομικός και συμπληρώνει: “Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον αφού οι απαιτήσεις είναι πολλές ενώ στην περίπτωση που πάρουμε σήμα ή προκύψει καταδίωξη δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Πρέπει να βρεθεί μια λύση…”.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου