ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα Ερντογάν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

το-πρόγραμμα-ερντογάν-και-τα-δρακόντε-210911

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να φθάσει στο Ελ. Βενιζέλος στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης.

Ως είθισται, η επίσημη υποδοχή του θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11.30, ενώ στις 12.30 ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το πού ακριβώς θα καταλύσει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται να καταφθάσουν από την Τουρκία πάνω από 200 Τούρκοι αστυνομικοί καθώς και τα 10 θωρακισμένα οχήματα της ακολουθίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Θα φθάσει επίσης και Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας που θα αναλάβει και αυτή την φρούρηση του Τούρκου προέδρου.

Από ελληνικής πλευράς, αναμένεται να εμπλακούν στη φρούρηση του κ. Ερντογάν μονάδες των ΕΚΑΜ, η Αντιτρομοκρατική, η ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών (ΤΕΕΜ) και ένα ελικόπτερο. Ελεύθεροι σκοπευτές θα έχουν τοποθετηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα σε ταράτσες κτηρίων γύρω από την περιοχή που θα καταλύσει, καθώς και κατά μήκος των οδών – λεωφόρων μέσω των οποίων θα μετακινηθεί.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη ΓΑΔΑ σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά όπως τονίζουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο βασικός πονοκέφαλος για την αστυνομία προς στιγμήν είναι η 6η Δεκεμβρίου που είναι και η θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Πρώτα η Τετάρτη και μετά η Πέμπτη και η Παρασκευή» τονίζουν οι ανώτατοι αυτοί αξιωματικοί.

Την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Θράκη όπου και θα επισκεφθεί τη μουσουλμανική μειονότητα.

Και εκεί θα ισχύσουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προβλέπεται μετακίνηση πολλών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Για την Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο και τα μέτρα ασφαλείας θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί για την επίσκεψη Ομπάμα καθώς και για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου