ΜΠΑΣΚΕΤ

Για τα «διπλά» παραμονής

για-τα-διπλά-παραμονής-140713

Το πρώτο της «διπλό» κυνηγά σήμερα στην Καρδίτσα η Νίκη απέναντι στην Αναγέννηση, το οποίο άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο γνωρίζουν ότι θα τους φέρει μία ανάσα από την παραμονή, που απέμεινε ως μόνος στόχος φέτος για την ομάδα των Μαύρου-Κοσμάτου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το «διπλό» επίσης, αλλά το δεύτερο στο φετινό πρωτάθλημα, είναι και ο στόχος του Ολυμπιακού σήμερα στον Παλαμά με αντίπαλο τους Τιτάνες.

Αναγέννηση Καρδίτσας- Νίκη Βόλου

Η Νίκη φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν βρίσκεται και στο καλύτερο αγωνιστικό της «φεγγάρι». Η ομάδα δεν αποδίδει καλό μπάσκετ και κέρδισε πολύ δύσκολα την περασμένη εβδομάδα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια τους σαφώς υποδεέστερους Τιτάνες Παλαμά, κάνοντας ντέρμπι ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχει καθαρίσει νωρίτερα.

Το σύνολο των Μαύρου-Κοσμάτου θέλει να βελτιώσει κατά πολύ την αγωνιστική του εικόνα, που δεν είναι αυτή που πρέπει το τελευταίο διάστημα, κι αυτό είναι πιθανό να γίνει σήμερα, καθώς τρεις παίκτες που είχαν επιστρέψει από καραντίνα και είχαν αγωνιστεί με ελάχιστη προπόνηση στο τελευταίο ματς, ο Κουτίνας, ο Βερτζάγιας και ο Μπουρδάνος, τώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι.

Όμως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο βασικός σέντερ της ομάδας, Νίκος Καλλές, νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο γιατρός που τον εξέτασε, δεν βρήκε κάτι ανησυχητικό, αλλά ο παίκτης δεν αισθάνεται απόλυτα καλά, ωστόσο θα είναι στην αποστολή και την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν και κατά πόσο χρόνο θα χρησιμοποιηθεί.

Στη Νίκη γνωρίζουν ότι θα συναντήσουν μία πολύ φανατισμένη ατμόσφαιρα και είναι προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Βέβαια οι κυανόλευκοι έχουν καλύτερη ομάδα, έχοντας κερδίσει την Αναγέννηση στον πρώτο γύρο με 21 πόντους διαφορά.

Όμως, πρέπει να το δείξουν και στο παρκέ απέναντι σε έναν αντίπαλο που μεταμορφώνεται στην έδρα του και αν τα καταφέρουν θα φτάσουν σε ισορροπία αποτελεσμάτων (7 νίκες-7 ήττες), οδηγώντας τους Καρδιτσιώτες στο 4-10.

Εν τω μεταξύ να σημειωθεί ότι η απολογία για το ματς με τους Ικάρους Τρικάλων για τη συμπεριφορά μεμονωμένων φιλάθλων, αναβλήθηκε την περασμένη βδομάδα, και αναμένεται να οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Τιτάνες Παλαμά-Ολυμπιακός Βόλου

Το ντεμπούτο του Κριστ Γουάμπα είναι το σημαντικότερο γεγονός σήμερα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τους Τιτάνες στον Παλαμά. Ο Κονγκολέζος σέντερ αναμένεται να δώσει μία ξεχωριστή αγωνιστική δυναμική στους ερυθρόλευκους, που ενισχυμένοι πλέον ιδιαίτερα και κάτω από τα καλάθια δεν σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη, που θα τους δώσει άλλον αέρα στη μάχη της παραμονής και θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη.

Ο Αναγνωστόπουλος, που ήταν αμφίβολος λόγω ενός προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα, προπονήθηκε κανονικά και όλα δείχνουν ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Γιώργου Βλιώρα, που είναι αλήθεια ότι θέλει, όπως και οι παίκτες του, και «διπλό» της Νίκης, καθώς αυτή τη στιγμή πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις ισοβαθμούν με 17 πόντους Τιτάνες (σ.σ. με έναν αγώνα περισσότερο), Ολυμπιακός και Αναγέννηση. Αν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η βολιώτικη ομάδα θα έχει διαφορά πλέον ενός βαθμού από την επικίνδυνη ζώνη (σ.σ. υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες).

Απών σήμερα θα είναι ο Σιμάκης λόγω προβλήματος υγείας.

To σημερινό πρόγραμμα

Για την 16η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών γίνονται σήμερα τα εξής παιχνίδια:

15.00 Δόξα Λευκάδας-Έσπερος Λ.

Καρπάνος-Κανελλόπουλος-Μακρόπουλος (Θεοδωρόπουλος)

17.00 Μελίκη-Ίκαροι Τρικάλων

Θεοδώρου-Ξέρας-Καρακώστας (Ντόγκας)

17.00 Τιτάνες Παλ.-Ολυμπιακός Β.

Λουλουδιάδης-Πράττος-Δέλας (Μανάσης)

17.00 Αναγέννηση Κ.-Νίκη Βόλου

Κοϊμτζόγλου-Μπακάλης-Αγραφιώτης Γρ. (Γκαρτζονίκας)

17.00 Ερμής Σχημ.-Ιωάννινα ΣΚ

Μαραμής-Παζώλης-Γεωργούλης (Κάλφα)

18.00 ΑΓΣ Ιωαννίνων-Πρωτέας Γρεβ.

Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Λυγούρας (Τσιγγέλης)

Βαθμολογία

  1. Ερμής Σχηματαρίου 27
  2. Αίολος Τρικάλων 24
  3. Ικαροι Τρικάλων 22
  4. Εσπερος Λαμίας 22
  5. Δόξα Λευκάδας 21
  6. Νίκη Βόλου 19
  7. ΑΓΣ Ιωαννίνων 19
  8. Πρωτέας Γρεβενών 18
  9. Ολυμπιακός Βόλου 17
  10. Αναγέννηση Καρδίτσας 17
  11. Τιτάνες Παλαμά 17
  12. ΣΚ Ιωάννινα 16
  13. ΓΑΣ Μελίκης 16

*Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Εσπερος Λαμίας, Αίολος Τρικάλων, Δόξα Λευκάδας, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΣΚ Ιωάννινα, Πρωτέας Γρεβενών έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Ικαροι Τρικάλων και ΑΓΣ Ιωαννίνων έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου