ΕΛΛΑΔΑ

Ανένδοτος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα

ανένδοτος-ο-συριζα-για-τη-διαθεσιμότη-80112
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για την προωθούμενη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στο δημόσιο. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), η οποία βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, κατά των κυβερνητικών σχεδίων.
Η σύγκρουση αναμένεται να λάβει νέες διαστάσεις, καθώς προωθείται πλέον πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να παρακαμφθεί η άρνηση των δήμων να παράσχουν στοιχεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη διαθεσιμότητα και μάλιστα με τον τρόπο, που αυτή σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την τρόικα και την κυβέρνηση ως καταστροφική για τους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως σε μία περίοδο έκρηξης της ανεργίας και κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας. Αναμένεται δε ο κ. Τσίπρας να εκφράσει για μία ακόμη φορά τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων και των δήμων, αλλά και να αναγγείλει αντιπολιτευτικές κινήσεις, προς υπεράσπιση αυτών των θέσεων.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου