ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρη ανατροπή στα εργασιακά

πλήρη-ανατροπή-στα-εργασιακά-70713
Πλήρη ανατροπή του σκηνικού στα εργασιακά και σε ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που μόλις ψηφίστηκε προέβλεψαν χθες ο Διονύσης Τεμπονέρας, δικηγόρος με εξειδίκευση στα συνταξιοδοτικά θέματα, που μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος τελικά δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, παρ΄ ότι ήταν προγραμματισμένο, καθώς την ίδια ώρα στη Βουλή εξελισσόταν η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου στην οποία εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κ. Μητρόπουλος.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου του Βόλου, όπου βρέθηκαν πολλοί Βολιώτες για να ενημερωθούν για θέματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, έγινε εκτενής ανάλυση των νέων διατάξεων των σχετικών νόμων του μνημονίου, ενώ μέχρι αργά το βράδυ οι πολίτες έθεταν ερωτήσεις προκειμένου να διαφωτιστούν… επί των συνταξιοδοτικών θεμάτων.
Ο κ. Τεμπονέρας έκανε λόγο για βάναυση επίθεση με βάση το Ν. 4093 και συνεχίζοντας σημείωσε: «Υπάρχει λαίλαπα που έρχεται όσον αφορά στο κοινωνικό κράτος, υπάρχει ισοπέδωση κοινωνικού κράτους και θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο γύρω από αυτά. Πραγματικά ένα θέμα που θα σταθούμε, είναι οι νέες διατάξεις που αφορούν στην ασφάλιση. Έχουμε το νέο νόμο που παραπέμπει τα όρια ηλικίας στα 67, έχουμε το νέο νόμο που δημιουργεί πολλά προβλήματα σε σχέση με το ωράριο εργασίας, πολλά ζητήματα που αφορούν στον κόσμο που είναι άνεργος».
Βασικό σημείο των αλλαγών σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα εξάλλου είναι το συνταξιοδοτικό, ενώ υπάρχει ζήτημα κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως είναι ψηφισμένο από το Νόμο 4093 από 1 Απριλίου, ενώ ο νέος κατώτερος μισθός θα θεσπίζεται με νόμο.
Επίσης υπάρχουν ζητήματα στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στο χρόνο της ασφάλισης με παραπομπή στα 40 έτη ασφάλισης, ζητήματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους και τη συγχώνευση κατάργηση οργανισμών.
Καταλήγοντας, ο κ. Τεμπονέρας τόνισε ότι εισήχθη και συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή το Νομοσχέδιο για τη συγχώνευση – κατάργηση οργανισμών, μεταξύ των οποίων είναι και το ΚΕΤΕΑΘ Μαγνησίας που καταργείται και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία ακόμη δυσμενή επίπτωση εφαρμογής των μνημονίων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου