ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-με-τον-διοικ-749701

Συνάντηση είχε την περασμένη Παρασκευή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό, παρουσία και του Υποδιοικητή κ. Χάρη Αποστολίδη, θέλοντας να έχει μία σφαιρική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν στον Βουλευτή τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, των οποίων η πορεία γενικά βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλει αποφασιστικά στην ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου με πολλαπλά προφανή οφέλη για τον πληθυσμό της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Ενδεικτικά, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, από τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι ώριμα και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Χειρουργική Αίθουσα 470.000 €, η Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού/Ακτινολογικού Εξοπλισμού 350.000 €, ενώ ήδη έχουν ενταχθεί και βρίσκονται σε έλεγχο διακήρυξης, η Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού (Χειρουργικά Εργαλεία) 225.000 € και η Προμήθεια/Εγκατάσταση Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου 690.000 €. Στο τελευταίο που θεωρείται πολύ σημαντικό, απομένει η τελική υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την έγκριση της διακήρυξης. Επίσης σε αναμονή έγκρισης σκοπιμότητας βρίσκεται και η αντικατάσταση 5 αναισθησιολογικών συγκροτημάτων 225.000 €.

Ακόμη, από τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Π.Δ.Ε 2017, βρίσκονται στη διακήρυξη η Προμήθεια Συστήματος Μαγνητικής Τομογραφίας 1,5 Tesla ύψους 900.000 € και η Προμήθεια 4 Αναπνευστήρων ΜΕΘ & Σταθμό Ιστολογικών Παρασκευασμάτων ύψους 150.000 €.

Τέλος από τα έργα που αφορούν το ΠΔΕ 2018, βρίσκονται στο στάδιο της αναμονής έγκρισης σκοπιμότητας, μία Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας 350.000 €, ένας Σταθμός ΜΕΘ 150.000 € και η Επέκταση Ηλιοθερμίας-Ζεστού Νερού Χρήσης 120.000 €.

Επιπλέον, στη συζήτηση επισημάνθηκαν τα νέα τμήματα και οι υποδομές που προχώρησαν, όπως χαρακτηριστικά είναι το Εργαστήριο Εμφύτευσης Βηματοδοτών με 90 περίπου επιτυχείς επεμβάσεις ή η δημιουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Συγγενών Χρόνιων Πασχόντων που πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαινιασθεί για την οποία όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Διοικητής ήταν καθοριστική και η συμβολή του Βουλευτή. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη προσπάθεια ένταξης ενός πολύ σημαντικού έργου στο Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος που φτάνει έως και την συμπαραγωγή ενέργειας.

Ιδιαίτερη μνεία επίσης έγινε στις ανάγκες του Νοσοκομείου για ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και την προσπάθεια που καταβάλλεται σ΄ αυτόν τον τομέα, για την εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων ή των νέων μονάδων και τμημάτων που δρομολογούνται.

Γενικά από τη συζήτηση προέκυψε ότι, έργα συνολικού ύψους 3,5 εκ ευρώ, σε συνδυασμό με τους προϋπολογισμούς του Νοσοκομείου για τα έτη 2016, 2017, 2018, βαίνουν ανοδικά και αυτό καταδεικνύει την έμπρακτη Κυβερνητική προσπάθεια στον τομέα της Υγείας, εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της χώρας, και ειδικότερα για την ουσιαστική αναβάθμιση της Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο Βουλευτής αναγνώρισε τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο ο Διοικητής, όσο και ο Υποδιοικητής για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά και την αξιέπαινη συμμετοχή που καταβάλλουν όλοι οι εργαζόμενοι, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ τους διαβεβαίωσε πως από την πλευρά του θα συνδράμει, όπως πάντα, για την ευόδωση κάθε προγράμματος και σχεδιασμού που αποσκοπεί στην αναβάθμισή του τόσο σε υποδομές και εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου