ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στον Βόλο

πορεία-στη-μνήμη-του-παύλου-φύσσα-στον-750179

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε αργά σήμερα το απόγευμα με αφετηρία την πλατεία Αγίου Νικολάου, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Φύσσα.

Η πορεία μελών του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, που ήταν ειρηνική, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση τονίζει ότι «η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Φύσσα έχει ιδιαίτερη σημασία και για την πόλη του Βόλου, αλλά και για ολόκληρο το νομό Μαγνησίας. Έρχεται σε ένα κλίμα που ο «επιχειρηματίας» δήμαρχος της πόλης, «κύριος» Μπέος, δεν αρκέστηκε στην παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά επιστράτευσε και μπράβους της νύχτας για να διασφαλίσει την κίνηση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού όπως το νερό. Πρόκειται για μια φασιστικής εμπνεύσεως πρακτική βγαλμένη από αντίστοιχες του ’63, του ’91 και του ’98. Αυτό το γεγονός δεν μας δημιουργεί καμία εντύπωση γιατί πολύ απλά δεν ξεχνούμε το σφιχταγκάλιασμα Μπέου-Ηλιόπουλου πριν από δύο χρόνια.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Να επιβάλλουμε με τους μαζικούς αγώνες ότι οι φασίστες θα πάνε φυλακή (η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική ευθεία) και ότι τα σύνορα και οι πόλεις θα ανοίξουν για μετανάστες και πρόσφυγες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου