ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι επικουρικοί του Νοσοκομείου Βόλου

σε-αναμμένα-κάρβουνα-οι-επικουρικοί-τ-811965

Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένουν επικουρικοί γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου -οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε νευραλγικές κλινικές- αλλά και το επικουρικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων σε διάφορους τομείς, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση σε επικουρικό προσωπικό και ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων απασχόλησης.

Η ανησυχία γιατρών και εργαζομένων είναι έκδηλη, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο, θεωρούνται μη νόμιμες».

«Καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει, ακόμη και εάν συνεπεία παρατάσεων η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες», απάντησε χθες το Υπουργείο Υγείας, που απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, τονίζοντας ότι έχει αποφασιστεί και επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού το οποίο υπηρετεί στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας αλλά και οι άλλες περιφερειακές ενώσεις μαζί με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, έχουν ζητήσει να ενημερωθούν συνολικά για το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό. Η τοπική Ένωση έχει ζητήσει να μετατραπούν οι συμβάσεις γιατρών και υπόλοιπου επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να συσταθούν οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες.

Σε σχέση με άλλα νοσοκομεία, προς το παρόν στον Βόλο δεν υπάρχουν προβλήματα στην πληρωμή των επικουρικών γιατρών και του υπόλοιπου επικουρικού προσωπικού. Αντίθετα σε άλλες πόλεις, οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν αρνηθεί να υπογράψουν τις μισθοδοσίες, με αποτέλεσμα γιατροί και εργαζόμενοι να είναι «στον αέρα».

Για σήμερα Παρασκευή πάντως, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15.00, ενώ στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου